Introducerea in implantologia dentara se refera la domeniul stomatologiei care se ocupa cu inlocuirea dintilor pierduti prin intermediul implanturilor dentare. Implanturile dentare sunt dispozitive metalice in forma de suruburi, de obicei realizate din titan, care sunt inserate in osul maxilar sau mandibular pentru a crea o baza solida pe care se pot monta coroane dentare sau alte tipuri de lucrari protetice. 

Paradontoza, cunoscută și sub numele de boală parodontală sau boală a gingiilor, este o afecțiune inflamatorie care afectează țesuturile de susținere ale dinților, inclusiv gingiile, osul și ligamentele parodontale. Este una dintre cele mai frecvente probleme dentare întâlnite în practica stomatologică. 

Tratamentul de canal, cunoscut si sub denumirea de tartament endodontic, este un procedeu prin care se indeparteaza tesutul moarta sau infectat din interior canalului radicular al unui din interiorul canalului radicular al unui dinte si se umple cu un material de obturatie pentru a preveni reaparitia infectiei si a proteja dintelui de eventualele complicatii ulterioare.

Protezele fixe reprezinta o solutie excelenta pentru restaurarea zambetului si inlocuirea dintilor lipsa sau detoriorati. Acestea sunt dispozitive dentar fixe, care sunt atasate permanent pe dintii naturali sau pe implanturi dentare si nu pot fi indeprtate de catre pacient.