IMPLANT DENTAR

Este un dispozitiv 100% biocompatibil cu organismul uman, sub forma de surub din titan de inalta puritate care se insereaza in arcada dentara in locul unui dinte extras si suplineste cu succes rolul radacinii dintelui natural.

Implanturile dentare pot inlocui un dinte lipsa, fara a fi afectati dintii vecini sau pot inlocui un grup de dinti lipsa, acolo unde nu mai exista dinti naturali pe care sa se sprijine o lucrare dentara. De asemenea, pot sustine o lucrare fixa la pacientii care pana acum aveau doar optiunea unei proteze dentare mobile. Rata de succes in cazul unui implant dentar este de aprox. 95%. In conditiile efectuarii unui implant la cabinetul nostru, veti putea opta pentru alegerea unei varietati de mari firme producatoare de top in acest domeniu, fiecare realizand mai multe tipuri de implanturi, si anume: MEGAGEN, INNO, OSSTEM,RESISTA, SWISSTEK, ARDS, etc.

IMPLANTURI DENTARE CE INLOCUIESC UNUL SAU MAI MULTI DINTI SUB O LUCRARE

Aceste tipuri de implanturi sunt folosite pentru a inlocui unul, doi sau mai multi dinti pierduti, fiind necesar un numar de implanturi dentare similar cu numarul dintilor extrasi. Acestea sunt inserate in osul maxilarului, care le adopta in mod natural in cadrul procesului de osteointegrare, devenind astfel radacina artificiala pentru noul dinte sau noua lucrare dentara.

ALL ON 4 – SOLUTIE RAPIDA

Este un sistem de implanturi dentare care se adreseaza pacientilor cu edentatie totala (adica lipsa tuturor dintilor) ori pacientilor care au dinti grav afectati, acestia nemaiputand fi salvati. Datorita avansului tehnologic se insereaza mai putine implanturi dentare, 6 in arcada de sus, 4 in cea de jos, toate intr-o singura interventie.

IMPLANT DENTAR PENTRU PROTEZE

Fixeaza proteza de os, printr-un sistem de capse incluse in proteza care culiseaza pe bonturile atasate la implanturi. In felul acesta, proteza se simte aproape ca dintii naturali. Unele proteze pentru maxilar (proteza de sus) pot avea un schelet metalic in interior, care rigidizeaza structura protezei si permite construirea acesteia fara cerul gurii, ceea ce determina un confort mult sporit in timpul masticatiei sau al vorbitului.

BENEFICII IMPLANT DENTAR

Prevenirea migrariidintilorStabilitatevitarea tratamentelor complexeSolutie pe termen lungDintii vecini nu sunt afectati

ETAPELE DE TRATAMENT

Consultatia -In cazul in care volumul osului nu este foarte vizibil pe radiografia panoramica, medicul poate recomanda un CT(computer tomograf). Se pot de asemenea face recomandari de sange in cazul bolilor cronice.

Inserarea – Este o interventie nedureroasa, ce dureaza aprox. 30 minute. Dupa inserare, implantul este acoperit cu gingia, pentru a ajuta la vindecare.De asemenea se pot pune si dinti provizorii

Bonturile (descoperirea implantului si inserarea capei de vindecare) – Dupa osteointegrare, implantul este descoperit si se monteaza o capa de integrare pentru aprox. 2-3 saptamani. Urmeaza apoi bontul protetic care va constitui suportul pentru coroana dentara, ce va inlocui dintele lipsa. 

IGIENIZAREA IMPLANTURILOR

Igiena dupa implant trebuie sa vizeze sanatatea gingiei, fiind necasara folosirea unor instrumente si material special: dusul bucal, apa de gura si Air-flow.

Riscurile implantului dentar – Ca orice interventie chirurgicala, inserarea implanturilor prezinta anumite riscuri: infectia in jurul implantului (periimplantita) – provocata de cele mai multe ori de lipsa unei igiene corespunzatoare sau fumat; esuarea implantului din cauza suportului inadecvat al volumului osos; implantul amplasat incorect; leziuni ale nervilor.

Pentru a preveni pierderea unui implat se impune respectarea urmatoarelor indicatii: pastrarea unei bune igiene orale, folosirea apei de gura fara alcool, vizite regulate la medicul dentist, dieta cu alimente sanatoase pentru oase si gingii (lapte, oua, peste); evitarea alimentelor dure (bomboane, alune, nuci).