ENDODONTIE

RETRATAMENTUL DE CANAL DENTAR

Atunci cand tratamentul de canal nu a fost realizat corect, apare durerea. Pentru inlaturarea durerii este necesar retratamentul de canal. Aceasta procedura este una complexa si este bine sa fie efectuata de un medic experimentat si care are la dispozitie o serie de dotari ce ii permit sa indeparteze materialul de pe canal, dupa aceea, fiecare canal va urma etapele obisnuite ale tratamentului de canal. Dupa finalizarea tratamentului, dintele este pregatit pentru obturatie sau sa primeasca o coroana dentara.

Are ca obiectiv tratamentul canalelor dintilor al caror nerv este afectat.  Reusita unui tratament de canal este influentata mult de aparatura si materialele folosite. Tratamentul de canal este o procedura complexa care poate fi realizata intr-o singura sedinta (2 ore) sau in situatii mai complicate in 2-3 sedinte. In primul rand medicul are nevoie de o radiografie a dintelui. 

De asemenea va avea nevoie sa aiba la dispozitie un aparat (motor endodontic) cu care sa faca o curatare a canalului si o largire a acestuia, care sa permita in etapa a treia introducerea substantei care va umple si sigila canalul.

Extractia dentara se impune atunci cand, din diverse motive, dintele nu mai poate fi mentinut in cavitatea bucala. Recomandarea medicilor stomatologi este ca acest loc sa fie acoperit de o coroana dentara imediat dupa vindecare.

Solutiile pe care le ofera protetica dentara sunt diverse, in functie de complexitatea situatiei fiecarui pacient si de rezultatul pe care acesta isi doreste sa il obtina: coroana dentara individuala, punte dentara, implant dentar, ALL ON  4.

Pentru a asigura o calitate buna a lucrarilor, realizam o colaborare foarte buna cu diverse laboratoare de top, din Sibiu, Timisoara si Valcea.

Proteza dentara clasica este o solutie durabila si folosita la scara larga de pacientii in varsta, potrivita pentru cei care doresc un produs de calitate, la un pret accesibil.

Stabilitatea protezei dentare este destul de buna daca este realizata corespunzator, experienta medicului si a tehnicianului dentar care o realizeaza fiind foarte importante.