PROFILAXIE ( Detartraj, AirFlow, Periaj Profesional )

Tartrul se formeaza prin depunerea pe dinti a unei substante de culoare galben-bruna formata din resturi alimentare (placa bacteriana) si minerale, care nu au fost indepartate de pe dinti prin periajul dentar.

In cazul in care tartrul nu este indepartat prin detartraj, se poate produce inflamarea gingiei si in timp retragerea acesteia si dezgolirea radacinii dintelui, precum si aparitia unei carii.

Indepartarea tartrului se face de catre medicul stomatolog prin detartraj cu ultrasunete, care nu afecteaza in niciun fel smaltul dintilor sau gingiile si nu este dureros. Dupa detartraj se face un periaj profesional cu ajutorul unei perii rotative pentru indepartarea particulelor mai mici de tartru ramase pe dinti. La final, se foloseste o perie cu ajutorul careia medicul da lustru dintilor, pentru a-si recapata culoarea si stralucirea naturala.

Poate fi necesara, de asemenea, schimbarea plombelor sau a lucrarilor protetice vizibile a caror culoare este diferita de cea obtinuta prin albirea dintilor Procedura este noninvaziva si presupune aplicarea unei substante cu o concentratie mare de peroxid de hidrogen, pe dintii care se vad atunci cand zambim. Aplicarea se poate face, in functie de nuanta dorita, de mai multe ori in cadrul aceleiasi sedinte (de aproximativ 90 de minute).