Parodontoza

Aceasta boala, cunoscuta in limbajul de specialitate sub numele de „parodontoza” sau „parodontopatie”, este o inflamatie a tesuturilor care sustin dintii: gingia, ligamentele si osul de sub ea.

Aceasta este strans legata de nivelul placii bacteriente din cavitatea bucala precum si de calitatea igienei dentare. In timp, placa bacteriana se transforma in tartru care afecteaza atat gingiile, cat si osul care sustine dintii. De obicei, problemele parodontale incep sa fie foarte evidente in jurul varstei de 40 ani. Daca pacientii le ignora, si nu fac niciun demers pentru a stopa evolutia bolii, sansele de pastrare a dintilor se reduc semnificativ dupa varsta de 50 de ani. De aceea este foarte important sa recunoastem primele semne ale paradontozei: gingii dureroase de culoare inchis sau violet, care sangereaza sau au inceput sa se retraga. De indata ce apar aceste semne, se recomanda un consult medical.

 

Parodontoza poate fi cauzata sau intretinuta si de alti factori in afara de igiena dentara, si anume: starea fiziologica in care se gaseste pacientul – pubertatea, sarcina, menstruatia sau menopauza; boli precum diabetul, anemiile si bolile imunodeficitare, afectiunile cardio-vasculare sau pulmonare, ori tratamentul medicamentos al unora dintre aceste boli; problemele dentare nerezolvate la timp, spatiile intre dinti, fumatul, etc.

CUM SE TRATEAZA PARADONTOZA

Daca boala este intr-un stadiu incipient tratamentul consta in sedinte de igienizare, facute acasa si sedinte de igienizare profesionala facute la cabinet.

In cazul in care boala a afectat gingia si zona dintre gingie si dinte, se realizeaza chiuretaj in camp inchis, ce consta in curatarea cu ajutorul unui instrument special a tesutului perimat dintre gingie si os si spalarea cu substante antiseptice a acestei zone pentru indepartarea bacteriilor.Aceasta manopera nu este dureroasa, fiind efectuata sub anestezie. In functie de stadiul bolii, poate fi nevoie ca aceasta manopera sa fie repetata la 2-3 luni.

In situatia in care dintii au inceput sa se miste inseamna ca osul care ii sustine a inceput sa fie serios afectat si pe langa manoperele mentionate mai sus sunt introduse substante de tip antibiotic, care ajuta organismul sa lupte impotriva agentilor externi, pentru o vindecare cat mai rapida. In ultimii ani au fost inventate medicamente de ultima generatie cu efecte miraculoase care ajuta la regenerarea tesuturilor pierdute si la stabilizarea dintilor. Unul dintre cele mai bune asemenea substante este HYBENIX care, in cazul celor mai multi pacienti, are efecte spectaculoase.

CONTACTEAZA-NE PENTRU O PROGRAMARE!

Despre noi

Toti membrii echipei Blue Dent detin o vasta pregatire in domeniul medicinei dentare si continua sa ramana la curent cu ultimele tendinte si ultimele tehnologii in stomatologia moderna prin participarea la cursuri de specialitate, cursuri sustinute atat la nivel national, cat si la nivel international.

Cabinetele Noastre

Rm Valcea : Rm. Valcea, Al. Ionel Geanta, nr.4, B, demisol, jud Valcea

Rm. Valcea, B-dul Nicolae Balcescu, unitatea 97 Traian, Complex Traian, jud Valcea

Vladesti: comuna Vladesti, sat Vladesti, Caminul Cultural Vladesti, jud Valcea

Olanesti: orasul Baile Olanesti, str.1 Decembrie, nr.6, bl.C, sc. B, parter, jud Valcea

cmdr.ro

Program

Luni-Vineri: 08:00 - 22:00
Sâmbătă: 10:00 - 14:00
Duminică: Închis

Contactează-ne

Sediu Rm Valcea : Rm. Valcea, Al. Ionel Geanta, nr.4, B, demisol, jud Valcea

Telefon : 0350429400

e-mail : receptie2021@gmail.com

© Toate drepturile rezervate Cabinet Stomatologic Valcea 2022 - Site promovat de Atelierul de Creatii Digitale
Secured By miniOrange