Un stomatolog pediatru a fost acuzat de tortură, sufocarea copiilor și efectuarea de proceduri dureroase fără anestezice timp de zeci de ani

Un stomatolog pediatru a fost acuzat de tortură, sufocarea copiilor și efectuarea de proceduri dureroase fără anestezice timp de zeci de ani

O plângere depusă la tribunal susține că stomatologul în vârstă de 78 de ani interzicea părinților să fie prezenți în cabinet în timpul procedurilor, ceea ce îi oferea acestuia modalitatea potrivită pentru satisfacerea poftelor „sadice” pe care le avea.

Un dentist pediatru din Florida a fost acuzat de atac, rănire și folosirea de practici prin care a tortura copii timp de mai multe decenii.
Într-un proces intentat în această săptămână, patru reclamanți susțin că proprietarul cabinetului stomatologic Dr. Howard Schneider, din Jacksonville are prea puțin de a face cu stomatologia, manifestându-și mai degrabă „poftele deviante, sadice.”

Plângerea civilă colectivă, depusă miercuri la tribunal, descrie practica lui Schneider ca o „casă a ororilor” și acuză doctorul de abuz fizic asupra copiilor, efectuarea de proceduri dentare care nu sunt necesare, proceduri dentare necalitative, amenințarea „victimelor” cu tăcerea și refuzul de a răspunde acuzațiilor atât față de părinți, cât și față de anchetatorii în cauză.

Procesul, care urmărește recuperarea unor daune de peste 15.000 dolari și un proces cu jurați, arată că avocații pentru reclamanți au identificat cel puțin 60 de presupuse victime ale lui Schneider și sugerează că ar putea exista aproximativ 1000 de persoane vătămate – dintre care unii sunt acum adulți, descriu rapoartele.

Schneider este acuzat de sufocarea copiilor, până la punctul de inconștiență, amenințarea copiilor în tăcere, efectuarea procedurilor dureroase asupra copiilor fără anestezie și mai mult.

Reclamanții atribuie comportamentul doctorului unei pretinse „tulburări psihosexuale.”

Ei susțin că bărbatul în vârstă de 78 de ani este un „sadic patologic”, care experimentează plăcerea sexuală provocând dureri fizice sau psihice asupra altei persoane.

În plângerea înaintată tribunalului se susține că, în ianuarie 2014, un copil a fost dus la Schneider pentru a primi două plombe dentare. În schimb, Schneider a realizat opt operații de acest fel explicându-le părinților copilului că, pur și simplu, acesta avea nevoie de astfel de plombe.
Toate cele opt plombe au căzut în termen de o lună de tratament, invocă reclamanții, iar tratamentul a determinat apariția mai multor probleme de sănătate care vor conduce probabil la extragerea mai multor dinți ai copilului.

Publicațiile străine susțin că la Biroul Poliției din Jacksonville au mai fost înregistrate plângeri anterioare, legate de practicile lui Schneider, de două ori – o dată în 2001 și din nou în 2013 – și au fost fost depuse împotriva acestuia în 1995, alte două plângeri de malpraxis, dar mai târziu au fost respinse.

Mai mult de 75.000 de persoane au susținut o petiție online care solicită agențiilor de stat să investigheze acuzațiile existente împotriva lui Schneider, legate de abuz și fraudă.

Sursa: Daily Mail

Lasă un Răspuns