Un român din cinci nu s-a spălat niciodată pe dinţi

Un român din cinci nu s-a spălat niciodată pe dinţi

Un român din cinci nu s-a spălat niciodată pe dinţi, conform unor date citate de Ştirile Pro TV. Există, astfel, aproximativ patru milioane de oameni de toate vârstele care nu au utilizat niciodată periuţa de dinţi şi nici nu ştiu ce gust are pasta. În aceste condiţii, în Parlament a fost depus un proiect care propune ca o dată la trei luni toţi copiii din şcoli şi grădiniţe să beneficieze gratuit de o pastă şi o periuţă de dinţi.

20 la sută dintre români nu s-au spălat niciodată pe dinţi, conform unor statistici citate de Ştirile Pro TV. De altfel, românii sunt printre ultimii şi la consumul de pastă de dinţi, de trei ori mai mic decât media europeană. Din cauza nepăsării sau sărăciei, 80% din populaţia României are probleme dentare.

Sursa citată prezintă un român dintre cei care recunosc că nu au obiceiul să se spele pe dinţi: „Uitaţi-vă că nu mai am decât doi dinţi în gură… nu mai am ce spăla. Înainte, mă mai spălam din când în când cam de trei ori pe zi”. Un alt interlocutor spune că a rămas fără dinţi după ce a desfăcut toată viaţa sticle de vin.

O periuţă utilizată mai mult de trei luni trebuie înlocuită. Din păcate, există un număr mare de români care îşi schimbă periuţele de dinţi o dată la doi ani, precizează stirileprotv.ro. În mediul rural, sătenii îşi schimbă periuţele chiar şi la zece ani.

Lasă un Răspuns