Un posibil nou tratament pentru dinții sensibili

Un posibil nou tratament pentru dinții sensibili

Un nou material descoperit recent ar putea fi exact ceea ce au nevoie persoanele cu dinți sensibili.

Recent a fost creat un biomaterial, care are potențialul de a reconstrui smalțul uzat și, prin urmare, poate reduce sensibilitatea dentară pentru o perioadă îndelungată. Acest lucru va fi de ajutor pentru persoanele cu dinți sensibili la alimente obișnuite, cum ar fi ceaiul fierbinte sau ciocolata caldă.

Materialul a fost testat pe câini și studiul apare în revista ACS Nano.

Sensibilitate dinților este o problemă comună în rândul pacienților cu probleme dentare. Aceasta poate duce la apariția unor situații dificile ulterioare majore și, în plus față de acestea provoacă, de asemenea, intensificarea durerilor dentare. Problema se dezvoltă după degradarea smalțului unui dinte, care determină apariția la nivelul smalțului dentar a unor tuburi mici, poroase ce permit nervilor care stau la baza dintelui afectat să devină sensibil la temperaturi extreme.

Unele tratamentele actuale, cum ar fi pastele de dinți speciale, funcționează prin blocarea deschiderilor canaliculelor de la nivelul smalțului. Sigiliul creat este, însă, doar temporar și nu rezistă prea mult la uzura periajelor repetate și procesului de mestecare. De aceea, echipa de cercetători a stabilit că este important să caute o metodă care ar putea reprezenta o soluție pe termen lung.

Cercetătorii au creat un tip de pastă pe baza micro-elementelor care se găsesc deja în compoziția dinților, în special calciu și fosfor. Pasta a fost testată pe dinții câinilor care au participat la studiu și echipa de cercetare a stabilit ca aceasta a închis tubulii într-o modalitate mult mai profundă în comparație cu alte tratamente. Această reușită ar putea fi cheia unei soluții durabile a problemei și reconstruirea smalțului.

Sursa: Dentistry Today 

Lasă un Răspuns