Un agent antibacterian ar putea fi responsabil pentru succesul pastei de dinți

Un agent antibacterian ar putea fi responsabil pentru succesul pastei de dinți

Triclosanul poate fi cel mai important ingredient din pasta de dinți cu fluor.

Un nou studiu arată că triclosanul, care este un agent bacterian, se combină cu un copolimer pentru a reduce placa, gingivita și sângerarea gingiilor. De asemenea, scade ușor incidența cariilor dentare comparativ cu pasta de dinți ce conține fluorură dar care nu are această substanță în formula de preparare.

Informațiile apar într-un studiu realizat de Cochrane Library.

Cariile dentare și gingivita sunt cauzele principale ale pierderii dinților. Placa produce ambele afecțiuni după filmul pe care bacteriile îl construiesc pe dinți. Când este lăsată să acționeze independent, parodontita poate fi rezultatul sigur.

Echipa de cercetare de la Oral Health Group Cochrane a analizat 30 de studii privind pastele de dinți care conțin triclosan și copolimer pentru a extrage prețioasa informație.

Analiza datele au arătat o reducere de 22 la sută a plăcii bacteriene, o diminuare cu 22 la sută a gingivitei, o reducere de 48 la sută în sângerarea gingiilor și 5 la sută la reducerea cariilor. Pentru parodontită, cu toate acestea, nu s-a înregistrat o reducere majoră a cazurilor.

Multe dintre aceste studii au fost fie realizate direct, fie au avut o conexiune cu o companie care produce pastă de dinți. Doar trei dintre studii pot fi astfel, considerate independente. Dar dacă aceste studii sunt adevărate, informațiile oferite de acestea s-ar putea dovedi a fi extrem de benefice.

Sursa: Dentistry Today

Lasă un Răspuns