Studiu: Ceaiul natural care elimină placa mai bine decât apa de gură comercială!

Studiu: Ceaiul natural care elimină placa mai bine decât apa de gură comercială!

Clătirea cu apa de gură face parte din rutina zilnică recomandată de stomatologi. Sănătatea orală este importantă, dar dacă nu ești atent, apa de gură ar putea face mai mult rău decât bine. Cancerul oral are multipli factori de risc, iar apele de gură comerciale prezintă risc crescut de dezvoltare a cancerului oral.

Ceaiul verde și îndepărtarea plăcii

Vestea bună este că există o formă naturală mai sigură  (și mai ieftină) de apă de gură care poate fi așezată în dulapul de baie. Cercetătorii au realizat un studiu, care a cuprins inclusiv participanți cu boli parodontale deja existente, în care aceștia și-au modificat dieta astfel încât să pună accent pe legume, fructe, cereale integrale, cartofi, fasole, mazăre, linte și condimente, cu apă ca băutura preferată. Cercetătorii au cerut participanților să își mențină obiceiurile de igienă orală obișnuite, și au studiat rezultatele. Aceștia au descoperit că alimentele mai sănătoase păreau să consolideze sănătatea orală.

Cu toții știm că trebuie să stăm departe de zahăr, deoarece este cauza numărul unu a cariilor dentare, dar oamenii de știință au constatat că și alte alimente au un impact serios asupra sănătății noastre orale. Cercetătorii au descoperit ca utilizarea ceaiului verde după masă a inhibat puternic creșterea bacteriilor responsabile pentru apariția plăcii pe dinți în câteva minute. Astfel, după doar șapte minute de la utilizarea ceaiului verde pentru clătirea gurii, numărul de bacterii dăunătoare din placa dentară a participanților a fost redus la aproape jumătate!

Mai mult, cercetătorii au testat prin comparație, clorhexidina – o substanță activă din apa de gură comercială –  și ceaiul verde, și au descoperit că ceaiul verde a fost mai eficient în reducerea plăcii, mai ales că nu conține toate substanțele chimice nocive pe care le are apa de gură. Ceaiul verde este în mod clar alegerea cea mai sigură atunci când vine vorba de sănătatea orală.

Sursa: DavidWolfe

Lasă un Răspuns