Spray-ul nazal care va înlocui anestezia dentară

Spray-ul nazal care va înlocui anestezia dentară

Dacă faci parte din categoria celor care se tem de anestezia prin injecție folosită atât de des la dentist, probabil că te vei bucura să afli că metoda va deveni în curând o simplă amintire neplăcută.

Cercetătorii americani au creat un spray nazal ce ar putea înlocui cu succes injecțiile la majoritatea intervențiilor stomatologice ce necesită astfel de metode.

Testele clinice efectuate de cercetători au demonstrat că spray-ul Kovanaze Nasal Spray poate fi la fel de eficace că un anestezic clasic pentru un număr de patru persoane din cinci. Potrivit companiei, acesta este primul produs care permite administrarea anesteziei dentare printr-un spray nazal, fără a utiliza un ac.

„Timp de mai mult de 100 de ani, industria dentară a folosit anestezia dentară efectuată cu ajutorul unui ac de injecție”, a declarat CEO-ul companiei, Steve Merrick. „Acum, prin eforturile unei echipe dedicate, am dezvoltat o metodă revoluționară fără ac pentru livrarea anesteziei pulpare”.

Destinat utilizării ca un anestezic local în stomatologie, Kovanaze este livrat în cavitatea nazală pentru a realiza anestezia pulpară în cazul tratamentelor de restaurare dentară. Este indicat pentru anestezie locală în timpul efectuării procedurilor de restaurare pentru dinții nr. 4 până la 13 și de la A la J la adulți și copii care cântăresc minim 40 de kg sau mai mult.

Kovanaze conține CI1 tetracaină, un anestezic local Nester și CI1 oximetazolină, un vasoconstrictor. Destinat exclusiv utilizării intranazale, acesta se administrează ipsilateral dintelui maxilar pe care se va efectua procedura dentară. Anestezia vine într-o singură doză cu utilizare unică sub formă de pulverizator, preumplut, în cantități de 0,2 ml.

Contraindicațiile includ hipersensibilitate cunoscută la tetracaină, alcool benzilic, alte anestezice locale precum ester, acid p-aminobenzoic, oximetazolină, sau orice alte componente ale produsului. Nu este recomandat pentru utilizare la pacienții cu antecedente de sângerări nazale frecvente. În plus, pacienții trebuie monitorizați pentru disfagie.

În SUA, 75% dintre adulți își declară frica de momentul de a merge la dentist, iar 15% dintre britanici se tem de un consult, conform cifrelor de la „British Dental Association”.

În prezent, autoritățile sanitare americane (Food and Drug Administration) au testat și aprobat sprayul nazal, în vederea comercializării lui, anul viitor.

Sursa: DentistryToday

Lasă un Răspuns