Șase mituri despre sănătatea dentară (II)

Șase mituri despre sănătatea dentară (II)

Mitul 4: Osteoporoza afectează numai oasele de la nivelul coloanei vertebrale și șoldurilor

Osteoporoza poate duce, de asemenea, la pierderea dinților. Dinții sunt susținuți de maxilar – osul feței, care poate fi, de asemenea, afectat de osteoporoză.

„Maxilarul poate suferi, de asemenea, consecințele unei diete lipsite de substanțe nutritive esențiale, cum ar fi calciul și vitaminele D și K”, a spus Palmer. „Osul maxilarului, gingiile, buzele, cerul gurii sunt refăcute în mod constant, pe tot parcursul vieții.” O dietă bună este necesară pentru a menține gura și structurile care oferă suport dinților în formă optimă.”

Mitul 5: Protezele dentare pot îmbunătăți dieta unei persoane

Dacă protezele nu se potrivesc bine, adulții în vârstă pot ajunge să consume alimente care sunt ușor de mestecat dar sărace în conținut nutrițional, cum ar fi prăjiturile sau produsele de patiserie.

Mitul 6: Cariile dentare sunt doar o problem a tinerilor

La adulți și bătrâni, retragerea gingiilor poate duce la apariția cariilor la rădăcina acestora (descompunerea are loc de-a lungul rădăcinilor dinților). Medicamentele utilizate în mod obișnuit, cum ar fi antidepresivele, diureticele, antihistaminicele și sedativele cresc riscul cariilor dentare prin reducerea producției de salivă.

„Lipsa de salivă înseamnă că gura este curățită mai lent. Acest lucru crește riscul de probleme orale”, a spus Palmer. „În acest caz, apa băută frecvent poate ajuta la curățarea gurii.”

Adulții și bătrânii sunt mai susceptibili de a avea probleme de sănătate cronice, cum ar fi diabetul zaharat, care sunt factori de risc pentru boala parodontală (care începe cu o inflamație a gingiilor și poate duce la pierderea dinților).

Sursa: Dentistry Today

Lasă un Răspuns