Șapte dintre cele mai periculoase alimente pentru dinți

Șapte dintre cele mai periculoase alimente pentru dinți

Știm cu toții cum să folosim periuța și ața dentară, dar mai jos veți găsi recomandări privind anumite produse alimentare de evitat pentru menținerea unui zâmbet sănătos.

Mulți oameni cred că gheața este inofensivă pentru dinți, deoarece nu are zahăr și este formată din apă, dar acestă idee este departe de adevăr. Gheața este foarte dură și are potențialul de fracturare a dinților sau de provocare a ruperii coroanelor.

Fructele uscate par a fi o gustare bună, dar este bine să le consumați cu grijă. Acestea se lipesc între dinți și în crăpături în timp ce determină depunerea zahărului pe smalț, în același timp. Fructele conțin zaharuri naturale și o dată ce apa din fructe uscate se îndepărtează în timp ce acestea sunt mestecate, zahărul rămâne provocând apariția acidității care crește riscul de manifestare a cariilor.

Pâinea pare a fi un aliment sănătos, corect? Problema este că saliva descompune amidonul, iar amidonul este transformat în zahăr.

Cele mai multe persoane ar putea crede că alcoolul este o alegere proastă pentru sănătatea dentară datorită conținutului de zahăr. În realitate, alcool inhibă fluxul de salivă și creează senzația de gură uscată. Dacă saliva nu mai poate să spele bacteriile și particulele de alimente se întrunesc toate condițiile propice pentru apariția cariilor. Apă băută între două pahare de băutură alcoolică va ajuta la menținerea sănătății cavității bucale și implicit a dinților.

Nu toate bomboanele sunt la fel. Bomboanele dulci-acrișoare sunt mai dăunătoare decât altele datorită naturii lor acide. Acidul erodează smalțul care duce la apariția cariilor și sensibilității. Nu periați dinții la 30 de minute după ce ați servit bomboane acrișoare deoarece periajul poate afecta smalțul.

Toate băuturile acide reprezintă o amenințare triplă atunci când vine vorba de afectarea dinților. Băuturile acidulate obișnuite conțin zahăr care în combinație cu acidul și colorantul din compoziția sucului formează un produs ce sensibilizează smalțul dinților.

Alimentele hiper pigmentate, cum ar fi sfecla și fructele de pădure, deși bune pentru dietă, nu sunt la fel de potrivite, dacă vă doriți dinți albi sidefii.Orice aliment care va păta un tricou alb va păta și dinții. Clătirea gurii imediat după masă va ajuta la păstrarea unei danturi curate.

Sursa: MyFoxHouston

Lasă un Răspuns