S-a descoperit legătura dintre ratele de creștere a smalțului prenatal la dinți și înțărcarea la copii

the little cute girl brushing her teethStudiul a constatat ca incisivii cresc rapid în primele etape ale celui de al doilea trimestru al dezvoltării unui copil, în timp ce molarii cresc într-un ritm mai lent în al treilea trimestru. Astfel, incisivii sunt gata să erupă după naștere, la vârsta aproximativă de șase luni, atunci când un copil face trecerea de la alăptare la înțărcare.

Înțărcarea la om are loc relativ devreme în comparație cu unele primate, cum ar fi cimpanzeii. Ca urmare, există mai puțin timp la dispoziție pentru formarea incisivilor umani, astfel încât smalțul crește mai rapid pentru a compensa dezvoltarea acestora.

Această cercetare poate modifica modul în care se înțelege înțărcarea la strămoșii noștri fosili și ar putea ajuta, de asemenea, medicii stomatologi să înțeleagă de ce problemele dentare nu se înregistrează la toți dinții în același fel. Celulele smalțului depun țesut nou la momente diferite și în cantități diferite, în funcție de tipul dintelui.

Momentul exact când a început înțărcarea precoce la om este un subiect aprig dezbătut în rândul antropologilor. Abordările dentare actuale se bazează pe găsirea unor cranii fosile cu dinți, care sunt încă în perioada de erupție – ceea ce este o descoperire extrem de rară. Antropologii vor putea acum să exploreze începutul înțărcării într-un mod cu totul nou, deoarece „dinții de lapte” păstrează urme ale modului de creștere a smalțului prenatal după ce aceștia au erupt chiar și la câteva mii de ani după moarte.

Studiul, finanțat de un grant de la Royal Society, a fost realizat de dr. Patrick Mahoney care face parte din echipa Laboratorului de cercetare în osteologie din cadrul Școlii de Antropologie și Conservare a Universității din Londra.

Sursa: Medical News Today

Lasă un Răspuns