Retracția gingivală poate fi oprită cu remedii naturale

Retracția gingivală poate fi oprită cu remedii naturale

Cei mai mulți pacienți ai stomatologilor nu realizează că suferă de retracție gingivală deoarece procesul are loc încet, pe o perioadă lungă de timp. Primul semn al acestei afecțiuni este sensibilitatea dentară, iar pacientul poate observa cu ochiul liber că un dinte pare a fi mai lung decât normal.

Retracția gingivală este fenomenul care are loc atunci când o parte a ţesutului gingival care înconjoară dintele se distruge sau se retrage, dezvelind dintele din ce în ce mai mult, până când se poate vedea rădăcina acestuia. Gingia recesivă poate fi primul semn al parodonotzei. Atunci când gingia se retrage vor apărea spaţii între dinţi şi linia gingiei, ceea ce va permite bacteriilor patogene să se adune în acele locuri.

Există mai mulţi factori care cauzează retracția gingivală, printre care: moştenirea genetică, boala parodontală, perierea agresivă a dinţilor, schimbările hormonale, măcinarea sau încleştarea dinţilor, tutunul şi insuficienţa igienei orale.

Iată câteva remedii naturale împotriva retracției gingivale:

Aloe vera – cunoscută şi sub numele de „planta miraculoasă”, este un remediu eficient împotriva acestei afecţiuni. Aplicaţi pe gingia infectată gel natural de aloe vera pentru a ameliora durerea. Gelul va mări viteza de vindecare a vindecare a ţesutului şi are un efect de uşoară anestezie. Aloe vera creşte hidratarea ţesutului din cavitatea bucală şi reduce mirosul neplăcut. Pentru tratarea retracţiei gingivale, puneţi puţin gel pe periuţa de dinţi şi masaţi uşor gingiile.

Ceaiul verde – conţine catehine, antioxidanţi naturali, care luptă împotriva bacteriilor care cauzează parodontoza. O cană de ceai verde în fiecare dimineaţă va reduce infecţia gingivală şi va îmbunătăţi sănătatea şi igiena orală.

Uleiul de lămâie – este deosebit de eficient pentru detoxifierea organismului. Este un agent antibacterian cu calităţi antiseptice. Atenţie! Nu este recomandat consumul zilnic de lămâie deoarece acidul citric corodează smalţul. Acest ulei trebuie folosit ca apă de gură în prima parte a dimineţii. Uleiul de lămâie omoară majoritatea bacteriilor şi stopează retracția gingivală în acelaşi timp. Uleiul de lămâie ajută la regenerarea ţesutului gingival acolo unde acesta a fost distrus şi stimulează crearea de ţesut nou acolo unde acesta lipseşte.

Sursa: Viral Alternative News

carton-stoma-valcea-17-02-16

Lasă un Răspuns