Rețeta ayurvedică ce albește dinții și redă sănătatea cavității bucale

Rețeta ayurvedică ce albește dinții și redă sănătatea cavității bucale

În India, uleiul de cocos a fost folosit pentru îngrijirea danturii încă din cele mai vechi timpuri. Pe lângă albirea dinților, uleiul de cocos oferă strălucire pielii, protejează organismul împotriva răcelilor și este un remediu extrem de eficient în caz de epuizare.

Mai mult, oamenii de știință au confirmat recent o străveche practică indiană, potrivit căreia mestecarea unei lingurițe de ulei de cocos, în fiecare dimineață (timp de 20 de minute), pe stomacul gol, previne formarea plăcii și a bolilor gingivale.

În urma studiilor efectuate, cercetătorii au constatat că procedura cunoscută mai ales în medicina ayurvedică a determinat reducerea semnificative a plăcii bacteriene și a afecțiunilor gingivale datorită acidului lauric ce se regăsește în compoziția uleiului de cocos, acesta având efecte antiinflamatorii și antimcrobiene dovedite.

Aceasta rețetă este veche de aproximativ 3000 de ani, iar acum popularitatea sa este din nou în creștere. Rețeta se bazează pe puterea antimicrobiană a uleiului de nucă de cocos care poate preveni apariția cariilor dentare, elimină respirația urât mirositoare, și reduce riscul de gingivită, toate în timp ce poate produce albirea dinților.

Instrucțiuni:

Câteva linguri de ulei de nucă de cocos virgin se aduc la temperatura de topire într-un castron, apoi se adaugă trei linguri de bicarbonat de sodiu. Amestecul se omogenizează ușor până devine o pastă groasă. De asemenea, se pot adăuga câteva picături de ulei esențial de mentă sau alte uleiuri esențiale (eucalipt, salvie) pentru gust proaspăt și răcoritor și potențarea efectelor antimicrobiene.

Uleiul de nucă de cocos ucide bacteriile, iar bicarbonatul de sodiu ajută la albirea dinților. Nu uitați că uleiul de nucă de cocos se solidifică la temperaturi mai scăzute, astfel că este important să nu îl aruncați în chiuvetă după utilizarea acestuia la periajul dinților.

Sursa: Vivanatura

Lasă un Răspuns