Remineralizarea dinților cu ingrediente naturale

Remineralizarea dinților cu ingrediente naturale

Dieta joaca un rol important în prevenirea cariilor și eroziunii dentare. Nutriția sănătoasă poate preveni multe probleme dentare cum ar fi gingivita, carierea, paradontoza sau demineralizarea dinților. Astfel, este important să e asigurăm o dietă adecvată încă din timpul sarcinii și a perioadei de alăptare a copilului, precum și în copilărie și în perioada maturității.

Dieta modernă conține un amestec de zaharuri și alți carbohidrați care pot fi fermentați în gură de către bacteriile orale pentru a produce acizi. Cercetările au arătat că persoanele care consumă mai mult zahăr au un nivel semnificativ mai mare de carii. Alimentele lipicioase sau cremoase, care rămân în gură mai mult timp, provoacă, de asemenea, daune smalțului dentar datorită bacteriilor care au mai mult timp pentru a produce acid.

Natura ne-a pus, însă, la dispoziție cea mai eficientă modalitate de a ne proteja smalțul dinților. Nu trebuie decât să adoptăm o dietă cu un conținut bogat de calciu, fosfor și vitamine solubile, dar și să evităm alimentele procesate.

Rețetă pentru o apă de gură ce albește și remineralizează dinții

Ingrediente:

2 lingurițe de carbonat de calciu sub formă de pulbere
1 linguriță de cristale de xilitol
10 picături de oligoelemente lichide concentrate
10 picături de ulei esențial de mentă
5 picături de ulei esențial de lămâie
2 cești de apă filtrată (500 ml)

Într-un vas se adaugă pulberea de carbonat de calciu și cristalele de xilitol, și se amestecă împreună cu o cantitate suficientă de apă pentru a crea o pastă groasă. Se adaugă restul de ingrediente într-un borcan și se agită bine pentru 30-60 de secunde, până când cristalele de xilitol se dizolvă.

Apa de gură trebuie agitată înainte de fiecare utilizare. Se poate păstra în frigider pentru cel mult două săptămâni.

Care este rolul ingredientelor?

Pulberea de carbonat de calciu și oligoelementele lichide concentrate ajută la mineralizarea dinților.
Cristalele de xilitol protejează dinții și gingiile.
Uleiul esențial de mentă reîmprospătează respirația.
Uleiul esențial de lămâie poate albi dinții.

carton-stoma-animat-text

Lasă un Răspuns