Remedii pentru respiraţia urât mirositoare

Remedii pentru respiraţia urât mirositoare

Fie că este la prima oră a dimineții, fie că este pe parcursul zilei, multe persoane își fac probleme privind respirația lor, mai ales dacă ele însele o simt urât mirositoare.

Cum să avem dinţi curaţi şi respiraţie plăcută

Pentru a descoperi soluția potrivită împotriva respirației urât mirositoare, trebuie identificată cauza. Respirația poate fi urât mirositoare din cauza fumatului, dar și din cauta stilului alimentar sau poate a unor probleme dentare. Fiecare cauză prezintă o soluție, odată ce aceasta este identificată.

Însă, indiferent de problema care generează respirația urât mirositoare, există remedii simple, absolut firești care pot diminua mirosul neplăcut și chiar să-l îndepărteze în unele cazuri.

  1. Vizita la dentist

Cu aceasta începe totul! Persoanele care au probleme dentare precum carii sau gingivită au, mai mereu, respirația urât mirositoare. Dincolo de igiena orală corectă, doar tratarea acestor probleme medicale poate îndepărta și respirația urât mirositoare.

  1. Periajul dentar

Unele persoane ar putea considera absurd sfatul periajului dentar de cel puțin două ori pe zi, căci le-a intrat în reflex de când sunt mici și nu-și imaginează ziua fără acest obicei de igienă.

Însă adevărul este că igiena orală a românilor lasă de dorit. La nivel național, un român folosește aceeași periuță de dinți 2 ani la rând, când ea ar trebuie schimbată o dată la trei luni (cel puțin). Totodată, românii din orașe folosesc, în medie, doar un tub de pastă de dinți la șase luni, potrivit statisticilor pe 2013. Situația în mediul rural este mai gravă, căci acolo românii folosesc, în medie, o pastă de dinți la 3 ani.

În acest context, obligativitatea periajului dentar de cel puțin două ori pe zi, cu o periuță de duritate cel mult medie (deci nu tare!) este necesară de reamintit. Periatul pe dinți ajută la îndepărtarea reziduurilor de mâncare și a bacteriilor.

  1. Ața dentară

Însă, pe lângă periuță, este nevoie și de ață dentară pentru îndepărtarea resturilor de mâncare, căci periuța rareori poate pătrunde pentru a curăța spațiile dintre dinți. Dacă acestea nu sunt curățate prin folosirea aței dentare, resturile rămân acolo, putrezesc efectiv și lasă loc dezvoltării bacteriilor care generează respirația urât mirositoare.

  1. Mai multă apă

Cu cât corpul este mai deshidratat, cu atât secreția de salivă este mai scăzută, fapt care favorizează apariția respirației urât mirositoare. Așadar, cât mai multă apă băută în fiecare zi (cel puțin doi litri)!

Lasă un Răspuns