Protejați dinții permanenți a copilului de carii cu trei trucuri simple

Protejați dinții permanenți a copilului de carii cu trei trucuri simple

Dinții permanenți ai copilului dumneavoastră încep să apară în jurul vârstei de 6 ani. Dar știți cum să-i protejați de carii?

Periajul zilnic și folosirea aței dentare și efectuarea de controale dentare o dată la șase luni, stau la baza unei bune igiene orale pentru copii, dar există și alte lucruri pe care le puteți face pentru a preveni apariția cariilor dentare.

Utilizarea produselor pe bază de fluor 

Vă este, probabil, teamă să spălați dinții copilului cu o pastă de dinți ce conține fluor, deoarece aceștia ar putea înghiți produsul. Acest mineral natural oferă însă protecție împotriva cariilor. Mai mult, fluorul întărește smalțul dinților, protejându-i împotriva cariilor dentare.

Sigilările dentare

O altă modalitate de a proteja dinții permanenți de carii dentare este prin utilizarea de materiale de sigilare. Procedura presupune ca medicul dentist să aplice un strat subțire de material plastic peste suprafețele de mestecat ale dinților definitivi din spate ale copilului, molari și premolari. Materialul ajută la sigilarea acestor dinți, prevenind apariția cariilor dentare. Discutați cu medicul dentist despre această opțiune la următoarea întâlnire a copilului dumneavoastră cu acesta.

Dieta sănătoasă

Alimentația copilului contează foarte mult. Vinovatul principal pentru apriția cariilor dentare este zahărul, care nu se găsește numai în dulciuri, dar, de asemenea, este inclus în alimentele considerate sănătoase, cum ar fi laptele și fructele. Atunci când bacteriile se amestecă cu zaharurile în gură formează acid care atacă dinții timp de aproximativ 20 de minute.

Puteți opta, în schimb, pentru o dietă sănătoasă, echilibrată cu o multime de alimente care să ajute la hrănirea și fortifierea dinților cum ar fi iaurtul, nucile, cerealele integrale, legumele proaspete și fructele, însoțite de proteine ​​sănătoase.

Sursa: Colgate

Lasă un Răspuns