Proiect de lege: periuţă şi pastă de dinţi, oferite gratuit elevilor

Proiect de lege: periuţă şi pastă de dinţi, oferite gratuit elevilor

Toți elevii din învăţământul preuniversitar, indiferent că iau parte la cursurile organizate de școlile de stat sau private ar putea primi gratuit pastă şi periuţe de dinţi, conform unui proiect de lege aflat pe agenda Senatului.

Proiectul a fost iniţiat de deputatul Tudor Ciuhodaru și propunerea sa este ca produsele obligatorii pentru igiena orală să fie acordate o dată la trei luni. Estimările arată că cheltuielile ar putea ajunge la suma de 50 lei pe an pentru fiecare copil.

„80% dintre români au probleme dentare, 70% au carii, 4 din 10 au placă dentară. 4 din 5 copii se spală pe dinţi, 1 din 5 nu o face niciodată, asta înseamnă la nivel naţional aproximativ 400 de mii de copii care nu ştiu cum arată periuţa şi nici nu au simţit gustul pastei de dinţi”, a declarat Tudor Ciuhodaru.

Proiectul legislativ se află la Senat, care este prima Cameră sesizată. Costul estimat la nivel naţional este de 40 de milioane de lei pe an.

Potrivit unor studii, un român foloseşte un tub de pastă de dinţi timp de trei ani, iar în mediul rural periuţa de dinţi este schimbată o dată la 10 ani.

***

carton-stomatologie-valcea-10,02,06

Lasă un Răspuns