Pierderea dinților poate fi cauza sentimentelor de depresie sau anxietate

depressionPierderea dinților poate avea mai multe consecințe negative decât ne-am aștepta în mod obișnuit.

Un studiu recent arată că persoanele care au de-a face cu anxietatea declanșată de vizitele la dentist pot ajunge să fie deprimate în urma pierderii dinților sau a afectării stării sănătate legată de problemele dentare.
Informațiile provin dintr-un studiu detaliat la reuniunea anuală cu numărul 43 a Expoziției Asociației Americane pentru Cercetare dentară de la West Virginia University.

Studiul intitulat „Sistemul de supraveghere a factorului de risc comportamental” a compilat date pe acest subiect bazate pe numeroase convorbiri telefonice. Pentru a participa, persoanele au trebuit să îndeplinească anumite condiții cum ar fi cele de vârstă – minim 19 ani- precum și cele legate de fișele medicale ce trebuiau să conțină matricea completă a informațiilor ce menționau date despre stările de anxietate, depresie și pierderea dintelui.
În total, au fost aproape 77.000 de persoane care au luat parte la studiu. Rezultatele au arătat că 13,4 la sută din participanți au resimțit un anumit nivel de anxietate, 16,7 la sută au suferit o formă de depresie și 5,7 la sută au avut pierderi totale de dinți. Participanții au inclus același număr de persoane de sexe diferite, în plus față de acoperirea tuturor tipologiilor rasiale.

Datele au împărțit participanții în trei categorii, incluzând pe cei cu (1) depresie; (2) anxietate; și (3) o categorie etichetată ca suferind atât de depresie cât și de anxietate. Rezultatele au indicat că nu a existat o diferență majoră în ceea ce privește pierderea dinților la persoanele care au avut un anumit tip de depresie sau anxietate, comparativ cu persoanele care nu au fost nevoite să se confrunte cu astfel de situații.
Rapoartele ajustate care au stabilit conexiunile existente între momentul pierderii dinților și cel al apariției anxietății au condus cercetătorii la la concluzia că depresia și anxietatea au fost strâns legate de pierderea dinților.

Sursa: Dentistry Today

Lasă un Răspuns