Periuța de dinți care îți arată zonele ce au nevoie de mai multă atenție

Periuța de dinți care îți arată zonele ce au nevoie de mai multă atenție

O cunoscută companie de produse destinate igienei orale a creat o periuţă de dinţi inteligentă care arată utilizatorilor zonele cavității bucale unde este nevoie de mai multă atenţie.

Recent, pe piață au apărut periuţe de dinţi care lasă utilizatorii să asculte muzică pe timpul periajului sau care semnalizează când trebuie schimbate capetele. Iată, însă, că acum vom putea avea acces la o periuţă de dinţi inteligentă care este capabilă să arate utilizatorilor care anume dintre zonele danturii nu au parte de îngrijire suficientă.

Oral-B Genius este o periuţă electrică, lansată la MWC 2016, care înregistrează, cu ajutorul mai multor senzori, zonele cavității bucale în care aceasta se află şi transmite informaţii către o aplicaţie instalată pe un smartphone (au fost create versiuni disponibile pentru Android şi iOS). Utilizatorii pot observa, astfel, zonele pe care nu le periază suficient şi unde există riscul să apară afecţiuni dentare.

Periuța vine la pachet cu un suport pentru smartphone, care poate fi montat pe oglinda din baie. Astfel, utilizatorii pot vedea în timp real zonele unde trebuie să insiste pentru o curăţare completă.

Potrivit Oral-B, 80% dintre oameni nu periază suficient de bine cel puţin o parte a danturii, iar 60% nu periază deloc molarii din spate. Mai mult, deşi dentiştii recomandă sesiuni de periaj de cel puţin două minute, media este de aproximativ 45 de secunde.

Periuţa inteligentă Genius ajunge în magazine în luna iulie a acestui an.

Sursa: MentalFloss

Lasă un Răspuns