O metodă revoluționară de tratament ar putea contracara fobiile dentare

O metodă revoluționară de tratament ar putea contracara fobiile dentare

Unii oameni de știință cred că au găsit ceea ce au nevoie pentru a rezolva problemele legate de fobiile dentare.

Un grup de cercetători din Nigeria a stabilit că electroterapia poate reduce teama și anxietatea, astfel încât aceasta să permită numeroșilor pacienți din întreaga lume să meargă la tratamente dentare fără sentimentul de frică și teroare experimentat anterior.

Stimularea prin electroterapie craniană reduce anxietatea la pacienții care au suferit pe termen lung de teama unei vizite dentare. Această metodă funcționează prin transmiterea impulsurilor electrice minuscule la creier, similar cu tipul de tratament pe care unele femei gravide le primesc pentru a controla durerea.

Testele au fost efectuate pe 40 de persoane, dintre care toate sufereau de un anumit tip de fobie dentară. Acești oameni au fost împărțite în patru grupe. Ei au fost tratați prin simularea electroterapiei craniene, terapie de relaxare, un grup a parcurs ambele terapii iar grupul final nu a susținut nici un tratament.

Rezultatele au indicat că terapia prin cranioelectrosimulare a redus cu succes anxietatea în timp ce terapia de relaxare a fost de asemenea de ajutor. Atunci când au fost combinate însă, nu a existat nici un beneficiu suplimentar.

Fobia dentară poate fi extrem de debilitantă pentru unele persoane care evită ani de zile vizitele la dentist, chiar dacă acestea pot însemna degradarea, sângerarea gingiilor, dureri de dinți, sau nenumărate alte probleme. Evitarea îngrijirii dentare poate duce la apariția multor probleme la nivelul cavității bucale și a altor probleme generale de sănătate. Dacă acest tratament se va dovedi unul de succes, poate însemna o diferență majoră în îngrijirea dentară pentru multe persoane care asociază cabinetul dentistului cu suferința provocată de tratamentele convenționale.
Sursa: Dentistry Today

Lasă un Răspuns