O bună sănătate orală ar putea fi de ajutor sportivilor

O bună sănătate orală ar putea fi de ajutor sportivilor

Menținerea unei bune sănătăți orale ar putea fi un stimulent pentru sportivi.

Potrivit experților de la Conferința pentru Sănătate și performanță orală, starea buna a igienei orale ar putea crește performanța sportivilor. Motivul este dat de faptul că s-a observat că atunci când sănătatea orală a unui sportiv nu este la un nivel optim, abilitatea de a performa la antrenamentele de rutină este îngreunată.

Stomatologii și medicii au început prin a se concentra asupra sportivilor din box, pe baza studiilor prezentate cercetători la această conferință sau cu alte prilejuri. Ca urmare, boxerii britanici au fost rugați să se supună controalelor dentare regulate. Primele rezultate au fost benefice.
Un raport în British Journal of Sports Medicine a demonstrat că 20 la sută dintre sportivii care au participat la Jocurile Olimpice de la Londra au fost afectați negativ de problemele de sănătate orală.

Gingiile inflamate și durerile dentare pot cauza probleme de somn. În cazul în care un atlet, la fel ca oricare altă persoană, are o boală a gingiilor, există, de asemenea, un risc mai mare de apariție a altor probleme de sănătate cum ar fi diabetul de tip 2.

În schimb, este nevoie de mai mult decât o bună stare a sănătății orale pentru a deveni un atlet de clasă mondială. Dar dacă o persoană care este deja atlet de top și are o bună sănătate orală, el sau ea poate obține acel avantaj marginal pe care unii dintre concurenții săi nu îl au.

Această informație a ieșit la lumină după ce s-a stabilit că starea de sănătate orală a multora dintre sportivii de la Jocurile Olimpice de la Londra nu a fost în cea mai bună condiție.

Sursa: Dentistry Today

Lasă un Răspuns