Noua periuță de dinți îți filmează interiorul gurii

Noua periuță de dinți îți filmează interiorul gurii

Adesea, medicii stomatologi recomandă utilizarea periuțelor de dinți electrice în locul celor clasice, manuale, luând în considerare puterea adăugată de curățare. 

Un alt motiv este faptul că periuțele manuale au unghiuri reduse de utilizare și ajung, astfel, mai greu în unele zone cu carii sau tartru, în timp ce curățați dinții.

Conform statisticilor întocmite de specialiști, 80% dintre utilizatori nu periază suficient de bine cel puțin o parte a danturii, iar 60% nu periază deloc molarii din spate.

Recent, informaticienii de la Onvi au creat o periuță de dinți inteligentă care își propune îmbunătățirea eficienței  periajului, prin afișarea unor imagini live din interiorul gurii – printr-o aplicație disponibilă pe smartphone.

Dispozitivul este dotat cu o cameră ce poate filma la calitate Full HD (1.080p). Periuța vina la pachet cu mai multe capete și o mică oglindă. Periuța poate prelua, de asemenea, fotografii din locurile ce par afectate de carii sau tartru, astfel încât utilizatorul să le poată arăta dentistului său.

Periuța celor de la Onvi costă „doar” 400$.

Sursa: IDevice

Lasă un Răspuns