Mountain Dew vs Coca-Cola: Care suc este mai dăunător pentru dinți?

Un tânăr cercetător a testat care dintre sucurile pe care mulți le consumăm în mod obișnuit dizolvă mai repede molarii surorii sale.

V-ați întrebat vreodată ce efect are sucul vostru preferat asupra dinților? Un tânăr cercetător a efectual un experiment pentur canalul lui Tom Scott, un utilizator YouTube, pentru a afla dacă și care dintre sucurile consumate în mod obișnuit produc cele mai multe daune dentare – Coca-Cola sau Mountain Dew.

În video, Chase a scufundat doi molari (aparținând surorii lui) în sticle de Mountain Dew și Coca-Cola și a așteptat timp de aproape trei săptămâni pentru a vedea ce se va întâmplă.

Nu uitați că Mountain Dew are un pH de 3,1, în timp ce Coca-Cola are un pH de 2,5 – ceea ce face ca cel din urmă să fie de șase ori mai acid decât Mountain Dew.

Două săptămâni și cinci zile mai târziu, Chase a observat că dintele Mountain Dew este galben, dar încă intact, în timp ce dintele din sticla de Coca-Cola este maro și deteriorat. În mod surprinzător, după cântărirea fiecărui dinte, experimentul a arătat că dintele din sticla de Coca-Cola a pierdut 7 procente din masă și s-a înmuiat în suc, în timp ce dintele Mountain Dew a pierdut 14 la sută din greutatea inițială.

Videoclipul, de asemenea, explică de ce acidul citric organic din Mountain Dew produce mai multe daune smalțului dentar decât acidul fosforic din Coca-Cola. Așadar, dacă vă decideți să consumați Dew, nu uitați să vă spălați pe dinți cât mai curând.

Sursa: CNET

Lasă un Răspuns