Medicii îndemnă părinții să păstreze dinții de lapte ai copiilor

Medicii îndemnă părinții să păstreze dinții de lapte ai copiilor

Pierderea unui dinte de lapte este un ritual inițiatic pentru copii de pretutindeni. Este un semn că ai crescut și mai mare. Și dacă ai crescut ca restul lumii occidentale, acesta a însemnat, de asemenea, câțiva bănuți sub pernă în dimineața de după pierderea dintelui, primit de la „zâna măseluță.”

Dar ce faci cu dintele după ce-l schimbi cu un bănuț? Unele persoane îi păstrează ca pe niște valori sentimentale, dar mulți pur și simplu îi aruncă. La urma urmei, ce se poate face cu un dinte de lapte?

Ei bine, după cum se pare, destul de multe.

Un studiu realizat în 2003 a arătat că dinții de lapte sunt o sursă bogată de celule stem, care reprezintă niște protocelule ce pot fi cultivate în mai multe tipuri de alte celule, dacă este necesar.

Acest lucru înseamnă că, dacă mai târziu în viață, un copil are nevoie de țesut înlocuitor indiferent de motiv, celulele stem din dinții lor de lapte pot fi folosite pentru a creste țesutul necesar. Destul de uimitor!

Potențial, practica de păstrare a dinților de lapte ar putea salva vieți și trata o varietate de boli.

Dar există o problemă: dinții de lapte ai copiilor trebuie păstrați în stare proaspătă. La fel ca orice alt țesut viu, celulele stem se degradează și își pierd eficacitatea în timp.

Așa că  păstrarea, pur și simplu, a dinților copilului într-o cutie nu vă va ajuta prea mult.

În schimb, părinții pot folosi servicii de stocare a acestora pentru a păstra în mod corespunzător dinții copiilor lor.
Dinții sunt plasați într-un seif de azot lichid prin crio-conservare, iar celulele stem vor rămâne intacte și utilizabile ani de zile al rând.

Sursa: LittleThings

Lasă un Răspuns