Gingivita și tumorile benigne din timpul sarcinii: efecte secundare mai puțin cunoscute

Gingivita și tumorile benigne din timpul sarcinii: efecte secundare mai puțin cunoscute

Multe mame însărcinate au dezvoltat gingivită în timpul sarcinii – dar ce este acesta? Și, mai important, ce putem face pentru a preveni apariția acestei afecțiuni? Chiar dacă sarcina este un lucru minunat, există unele reacții adverse care nu sunt atât de plăcute.

Ce este gingivita sarcinii?

Pur și simplu, se manifestă prin sângerarea gingiilor. În conformitate cu NHS, forma ușoară de afecțiune a gingiilor se manifestă la un număr destul de mare de femei gravide, ceea ce determină apariția gingiilor umflate, roșii, care sângerează care atunci când la folosirea aței dentare sau periaj. Și, da, totul este din cauza acelor hormoni agasanți.

Ce sunt tumorile benigne asociate sarcinii?

Unele femei pot dezvolta, de asemenea, un nodul benign (altfel cunoscut ca o tumoare a sarcinii sau granuloame piogenice) pe gingiile care sângerează atunci când sunt periate.
Acestea pot crește până la trei milimetri în dimensiune și, de obicei, dispar după nașterea copilului.

Îmi va afecta gingivita sarcina în vreun fel?

Dacă vă mențineți buna igienă dentară, această formă de boală a gingiilor este extrem de improbabil să vă provoace vreun rău.

Este posibil să fi auzit că există o legătură între gingivita sarcinii și nașterea unui copil cu o greutate scăzută, nașterea înaintea termenului, sau creșterea tensiunii arteriale la un nivel periculos de ridicat (pre-eclampsie) în timpul sarcinii. Aceste tulburări apar deoarece oamenii de știință au descoperit urme de bacterii care se găseau în mod normal în cavitatea bucală a mamei în lichidul amniotic al copilului, precum și în sângele din interiorul cordonului ombilical care face legătura între mamă și copil.

Cu toate acestea, este nevoie de mult mai multe studii pentru a dovedi o legătură „cauză-efect” între boala gingiilor și problemele apărute odată cu sarcina.

Cum putem preveni gingivita în timpul sarcinii?

Puteți preveni gingivita sarcinii prin păstrarea dinților curați, mai ales în zona imediat adiacentă gingiilor dumneavoastră.

Iată câteva sfaturi despre cum se realizează cel mai bine acest lucru:

• periați dinții de cel puțin două ori pe zi (este, de asemenea recomandat să vă spălați pe dinți după fiecare masă ori de câte ori este posibil), folosind o pastă de dinți cu fluor
• Schimbați periuța obișnuită cu o perie cu peri moi
• Încercați să nu clătiți după periaj
• Folosiți ața dentară în fiecare zi
• Includeți suplimente cu vitamina C și vitamina B12 în dietă, pentru a menține cavitatea orală sănătoasă și puternică
• Evitați snacks-urile dulci
• Evitați trusele sau pastele de dinți pentru albirea acestora
• Urmăriți orice schimbări apar la nivelul gingiilor
• Periați patru minute la spălare, spre deosebire de recomandările obișnuite de două minute
• Includeți produse lactate în dietă, pentru a contribui la consolidarea dinților, gingiilor și oaselor în curs de dezvoltare ale copilului

Sursa: Close online

Lasă un Răspuns