De acum putem spune la revedere frezelor stomatologice, oamenii de știință au inventat un nou tratament care ajută dinții noi să se repare singuri

De acum putem spune la revedere frezelor stomatologice, oamenii de știință au inventat un nou tratament care ajută dinții noi să se repare singuri

Nimănui nu îi face plăcere o vizită la dentist, mai ales în cazul în care apare și expresia „ai o carie”. Asta înseamnă un singur lucru: țiuitul ascuțit al unei freze dentare.
Ei bine, toată această poveste poate deveni amintire datorită unui tratament de reconstrucție dentară care ar putea fi disponibil în trei ani.
Tehnica dezvoltată la Kings College din Londra renunță la tehnica plombării spațiilor lăsate în urmă de carii și în schimb încurajează dinții să se repare singuri.
Cariile dentare sunt îndepărtate în mod normal prin sfredelire, după care cavitatea este umplută cu un material cum ar fi rășină amalgam sau compozit.
Noul tratament, denumit remineralizare îmbunătățită și accelerată electric (EAER), accelerează mișcarea naturală a calciului și mineralelor de fosfat în dintele deteriorat.
Un proces în două etape pregătește mai întâi zona de smalț afectată, apoi folosește un curent electric de mică intensitate pentru a împinge mineralele în zona de remediere. Dintele este remineralizat fără durere și fără a fi nevoie de foraj, preparate injectabile sau de plombare.
Profesorul Nigel Pitts, de la Institutul Dental Kings College din Londra, a declarat: „Modul în care ne tratăm dinții de astăzi nu este ideal. Când reparăm un dinte folosind procesul de umplere a cavității existente, dintele intră într-un ciclu de foraj și re-umplere care în cele din urmă, după procese succesive, eșuează prin pierderea acestuia.
„Nu numai că dispozitivul nostru este mai prietenos pentru pacient și mai bun pentru dinții acestuia, dar este de așteptat să fie cel puțin la fel de eficient ca tratamentele stomatologice actuale. Alături de combaterea cariilor dentare, dispozitivul nostru poate fi folosit și pentru albirea dinților.”
O companie, Reminova Ltd, a fost înființată pentru a comercializa produsul obținut în urma cercetărilor întreprinse. Având sediul general în Perth, Scoția, este acum în plin proces de căutare a investitorilor privați pentru a dezvoltarea noii tehnici EAER.

Sursa: Huffington Post

 

Lasă un Răspuns