Cum vă puteți albi dinții cu o pastă din ingrediente naturale în doar 14 zile

Cum vă puteți albi dinții cu o pastă din ingrediente naturale în doar 14 zile

O dantură sănătoasă şi curată este idealul oricărui pacient și medic stomatolog. Dar uneori, pacienţii nu sunt multumiţi doar cu atât şi recurg la tratamente de cosmetică dentară.

Unul din aceste tratamente, poate chiar cel mai solicitat, este albirea dentară. Aceasta se poate realiza atât prin metode care nu necesită vizita la medicul dentist, cât şi prin proceduri mai speciale care se fac doar de către un specialist. Toate însă, presupun ca celelalte probleme dentare să fie rezolvate în prealabil.

Mai degrabă decât să încercați cu disperare eliminarea inamicilor cei mai agresivi, cum ar fi vinul și cafeaua, poate ar fi bine să adăugați acest ingredient sănătos în regimul dumneavoastră de zi cu zi.

Este vorba despre turmeric. În timp ce partea modernă, occidentală, a lumii abia ajunge să realizeze multitudinea de nișe pe care le poate umple turmericul, culturi din întreaga lume au folosit planta de secole.

Există și alte modalități de a albi dinții, dar acestea pot fi costisitoare și nu asigură sănătatea dentară. Cele mai multe produse de albire a dinților conțin substanțe chimice dăunătoare. Turmericul nu numai că înlătură petele și diferențele de culoare, dar ajută la îmbunătățirea stării de sănătate a dinților. Turmericul, de asemenea, creează un mediu activ în cavitatea bucală, care descurajează apariția bolilor specifice gingiilor.

Pentru a prepara o pastă pe care să o puteți folosi ca tratament regulat veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

• Turmeric pulbere, 1/2 până la 1 linguriță
• ulei de cocos, 1 lingură
• ulei de mentă, (opțional, pentru gust și miros) folosiți o cantitate cu care vă simțiți confortabil, dar nu exagerați.

Se amestecă toate aceste ingrediente într-un bol. După ce obțineți un amestec omogen, înmuiați periuța de dinți în mixtură și periați apoi dinții ca de obicei. După spălare lăsați pasta să acționeze pe dinți și gingii timp de cinci până la șapte minute, apoi clătiți.

Sursa: Vivanatura.RO

Lasă un Răspuns