Cum pot deteriora dinții băuturile energizante

Cum pot deteriora dinții băuturile energizante

Este un fapt bine cunoscut faptul că băuturile răcoritoare sunt o cauză comună a apariției cariilor dentare, dar există și alte băuturi foarte distructive mai puțin cunoscute.

Noile studii ale Dental Association din Australia arată că datorită cantităților mari de substanțe acide și zahăr găsite în unele alimente și băuturi consumate de obicei înaintea antrenamentelor, acestea pot provoca eroziunea dinților și apariția cariilor.

Pericolul real constă în obiceiul de sorbire constantă și utilizarea frecventă a acestor băuturi – o problemă serioasă pentru cei dornici de rezultate la sala de gimnastică.

Producătorii promovează aceste suplimente pentru a exemplifica idealul „sănătos” al unui corp musculos și slab – dar nu reușesc să menționeze efectul devastator pe care acestea îl au asupra dinților.

Un purtător de cuvânt al asociației a declarat că producătorii anumitor băuturi sportive și suplimente au acționat inteligent în ceea ce privește modul în care au ales să ascundă conținutul de zahăr de pe etichetele produselor.

„O analiză rapidă a etichetei te va informa dacă produsele pe care le consumi conțin zahăr sau acid.”

„Zahărul poate fi mascat ca ingredient sănătos, cum ar fi miere, sirop de orez, sau chiar „suc de trestie de zahăr, deshidratată organic.”

Managerul One Dental Group a declarat că cel mai bun mod de a-ți da seama repede dacă vei ingera ceva dăunător este să verificăm ingredientele care se regăsesc în compoziția produselor.

„În general vorbind, în cazul în care un ingredient se termină cu sufixul „-at”, cel mai bine este să stai departe de acesta”, a spus ea.

Șansa ca alimentul să conțină ceva acid, îndulcitori artificiali, acid citric sau fructoză este destul de mare.

D-na Price a mai menționat că produsele destinate consumului înainte și după antrenament sunt unele dintre „cele cu adevărat dăunătoare” pentru starea generală de sănătate a dinților.

„Acestea sunt extrem de dăunătoare pentru dinți, mai ales atunci când sunt consumate zi de zi, înainte și după antrenamente sau exerciții”, a spus ea.

„Acizii atacă literalmente dinții și pot lăsa doar cioturi în loc de dantură, în cavitatea bucală.”

„Acesta este motivul pentru care este atât de important să punem baze solide pentru o stare bună de sănătate a cavității bucale înainte de a suferi daune iremediabile,” a mai adăugat aceasta.

Sursa: Gladstone Observer

Lasă un Răspuns