Cum influențează somnul la ore târzii, cariile adolescenților

„Păsările de noapte” au de patru ori mai multe șanse de a solicita intervenții stomatologice, deoarece aceștia nu obișnuiesc să perieze dinții înainte de a merge la culcare.

Adolescenții care obișnuiesc să adopte un program de „păsări de noapte” au un risc mult mai mare de a suferi de pe urma cariilor dentare, după rezultatele unui studiu încheiat recent.

Studiul a constatat că tinerii care adorm târziu sunt de patru ori mai susceptibili de a solicita intervenții stomatologice decât cei care preferă să adoarmă mai devreme.

Cercetătorii cred că acest lucru se datorează faptului că adolescenții care merg la culcare după ce părinții lor au adormit deja neglijează adesea să se spele pe dinți înainte de somn.

Ei sunt, de asemenea, mult mai susceptibili să se trezească mai târziu și să sară peste micul dejun – ceea ce duce la creșterea riscului de a ronțăi câte o gustare pe tot parcursul zilei, a descoperit un studiu publicat în International Journal of Dental Hygiene.

Ca rezultat, fundația caritabilă Oral Health Foundation încurajează părinții să se asigure că copiilor lor înțeleg importanța spălatului pe dinți înainte de culcare, dar și impactul cariilor dentare.

Dr. Nigel Carter, directorul executiv al fundației, a declarat: „Dacă aveți tendința de a adormi înainte de copiii voștri, dovezile sugerează că există un real pericol ca aceștia să nu se spele pe dinți în mod regulat, sau în mod corespunzător.

„Acest obicei combinat cu cel de a se trezi mai târziu și de a sări, astfel, peste micul dejun, este o rețetă reală pentru dezastru atunci când vine vorba de sănătatea lor orală și un risc crescut de a dezvolta carii dentare.

„Problemele cavității bucale poate afecta modul în care copiii noștri comunică, relațiile și într-o mai largă măsură, starea generală de sănătate, deci este vital să acorde prioritate sănătății lor orale.

Michaela ONeill, președinte al Societății Britanice de igienă și terapie dentară a adăugat: „Asigurați-vă că copii consumă un mic dejun echilibrat în fiecare zi, deoarece aceasta este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a vă asigura că aceștia își mențin sănătatea orală în cele mai bune condiții.

„Astfel, tendința de consum a alimentelor zaharoase pe tot parcursul zilei se va reduce și dinții nu vor mai avea de-a face constant cu atacul constant la acizilor care cauzează apariția cariilor dentare.

Sursa: DailyMail

Lasă un Răspuns