Cum începem să învățăm copilul să se spele pe dinți

Cum începem să învățăm copilul să se spele pe dinți

Odată ce copilul ajunge la vârsta la care poate începe curățarea propriilor dinți, în general, la vârsta de 2 ani, procesul de învățare a acestui obicei poate începe.

Este nevoie de un pic de timp și efort, dar a-i învăța pe copii să se spele pe dinți poate fi transformat într-o activitate distractivă pentru toată lumea. Iată câteva sfaturi despre cum să convingeți copilul să se spele singur pe dinți.

Lăsați-l să aleagă periuța de dinți

Faceți împreună o excursie la farmacie, și lăsați copilul să aleagă propria periuță de dinți. Cu atât de multe opțiuni de distracție, cum ar fi prințese și personaje de televiziune, există ceva pentru fiecare personalitate! Copilul va aștepta cu nerăbdare să folosească periuța de dinți, pentru că va simți că este la fel ca orice altă jucărie.

Alegeți pasta de dinți potrivită

Unul dintre cele mai mari obstacole este obișnuirea copilului cu pasta de dinți. Alegeți o pastă de dinți de zi cu zi cu proprietăți care să ferească dantura de carii, pentru a ajuta, de asemenea la protejarea smalțului de acizii obișnuiți prin perierea acestora de două ori pe zi.

Creați un calendar interactiv

Desenați un calendar utilizând marcatori colorați și afișați-l pe peretele din baie. În fiecare zi, după ce copilul se spală pe dinți de două ori, se pune o stea pe calendar. Cu cat mai multe stele, cu atât mai mare va fi premiul – și va efectua periajul pe cont propriu, în cel mai scurt timp!

Vizita la dentist

Obișnuiți copilul cu medicul dentist prin efectuarea vizitelor regulate la cabinet. Stomatologii au de multe ori jucării atrăgătoare pentru copii, astfel încât acestora să le facă plăcere experiența de a interacționa cu medicii stomatologi, astfel încât să nu dezvolte frică sau rețineri atunci când vor avea probleme dentare.

Sursa: PopSugar

Lasă un Răspuns