Cum funcționează lumina albastră pentru albirea dinților?

Cum funcționează lumina albastră pentru albirea dinților?

Albirea dinților cu lumină specială este o procedură cosmetică dentară în care fascicule de lumină laser sunt utilizate împreună cu creme de albire pentru a îndepărta petele de pe suprafața dinților și a da dinților un aspect mai alb, mai strălucitor.

În cele mai multe cazuri, luminile în sine nu fac nimic pentru albirea dinților, ci mai degrabă cresc viteza procesului de albire care este efectul interacțiunii dintre substanțele chimice și smalțul exterior al dinților și au ca scop eficientizarea agenților de albire. În funcție de individ, procesul poate dura maxim patru sesiuni până când se observă rezultate cu adevărat remarcabile; alte persoane remarcă modificări doar după una sau două expuneri. Uneori, kit-uri cu lămpi lumioase sunt, de asemenea, vândute pentru uz casnic.

Cum funcționează

Albirea dinților cu lămpi de lumină albastră se efectuează în mod normal, într-un cabinet stomatologic și de obicei durează aproximativ o oră pentru ca procedura să se finalizeze. Medicii stomatologi aplică mai întâi o cremă sensibilă la lumină pe dinți, apoi o iluminează cu fascicole de lumină albastră cu laser. Aceasta este o lumină ultravioletă, care determină substanțele chimice și înălbitorul să acționeze mai rapid. De asemenea, medicii stomatologi pot lua câteva măsuri de precauție atunci când se utilizează tehnologia, care adesea presupun folosirea unui gel protector pentru gingii și utilizarea unui scut de cauciuc sau baraj dentar, de asemenea.

Riscuri și inconveniente potențiale

Există un potențial pericol în procedeele de albire care utilizează lumina ultravioletă cu laser. Persoanele cu dinți sensibili pot simți dureri ascuțite ca reacție secundară la albire. O modalitate de a atenua sau preveni durerea cauzată de albire este prin folosirea unui gel desensibilizant înainte de a trece printr-un tratament cu lumină albastră. Exagerarea timpilor alocați procesului în sine poate provoca, de asemenea, iritarea gingiilor, albire inegală, și albăstrirea smalțului.

Sursa: WiseGeek

Lasă un Răspuns