Cocktail-uri de fructe, cidru și chiar acadele de gheață: Cum vă cariază dinții și vă distrug zâmbetul dulciurile preferate consumate vara

Cocktail-uri de fructe, cidru și chiar acadele de gheață: Cum vă cariază dinții și vă distrug zâmbetul dulciurile preferate consumate vara

Vara a sosit în sfârșit și nu e nimic mai bun decât să ne relaxăm cu un cocktail de fructe, răcoritoare, cu gheață sau cu un frappucino cremos.
Dar în timp ce aceste dulciuri gustoase poate părea inofensive, realitatea dură este că nivelul lor de zahăt și de acid ar putea afecta grav dinții.

Cocktail-urile din fructe

Cocktail-uri pe bază de fructe, cum ar fi margarita, sunt îndulcite cu mult zahăr (fructoză și glucoză), pentru a le accentua aromele dulci și aspectul apetisant.
Zahărul reacționează la bacteriile orale și produc un reziduu acid, care dăunează smalțului sensibil al dinților.
Acesta, împreună cu acizii suplimentari, cum ar fi acidul carbonic și cel citric, scad semnificativ concentrația PH-ului natural din gură până la un nivel dăunător.

Frappuccino

Un Frappuccino poate conține până la 102 de grame de zahăr – echivalentul unui întreg litru de băutură acidulată consumată la o singură servire.
În timp ce aceste băuturi reci ca gheața pot părea atrăgătoare, în realitate este posibil să consumați de aproape dublu din cantitatea recomandată zilnic de zahăr în doar câteva minute.
Conținutul ridicat de zahăr corodează suprafața exterioară a dinților, ceea ce duce în cele din urmă la apariția cariilor dentare și expunerea  straturilor interioare ale dinților, care pot cauza sensibilitate dureroasă.

Înghețata

În timp ce produsele lactate, cum ar fi înghețata conțin calciu, un mineral esențial pentru dinți puternici, sănătoși, acest beneficiu este adesea depășit de efectele nocive ale zahărului utilizat excesiv pentru a accentua gustul dulce.
Adăugarea de siropuri zaharoase și sosuri intensifică în continuare distrugerea smalțului sănătos și poate provoca carii și o acumulare de placă dentară printre dinți.
Acumularea de placă în crăpăturile dinților poate cauza probleme mai târziu, cum ar fi boli ale gingiilor.

Iaurtul înghețat

Iaurtul înghețat este un desert preferat vara pentru cei care doresc să păstreze dieta sub control în timp ce își satisfac nevoia de dulce.
Adevărul este însă că majoritatea iaurturilor congelate conțin îndulcitori și conservanți artificiali, care pot provoca daune semnificative pentru sănătatea dumneavoastră orală și fizică.

Cidrul de fructe

Înainte de a ajunge o băutură rece ca gheața cidrul de mere care vă poate răcori într-o zi de vară călduroasă în grădină, este important să ne amintim că un singur pahar de cidru de fructe poate conține până la cinci lingurițe de zahăr, o cifră mult mai mare decât au omologii săi care conțin alcool: vinul și berea.

Sursa: Daily Mail

Lasă un Răspuns