Cele mai bun sfaturi pentru fortifierea dinților

Cele mai bun sfaturi pentru fortifierea dinților

A avea dinți puternici este vital pentru starea generală de sănătate a unei persoane. Dinții cu o constituție slăbită pot provoca experiențe neplăcute precum carii, fisuri dentare, pierderea dinților, infecții și alte probleme de sănătate.

Fortifierea dinților se poate face în timp prin efectuarea unor modificări ale stilului de viață de zi cu zi. Iată unele dintre cele mai bune sfaturi pentru fortifierea dinților:

Mergeți la dentist de două ori pe an, este vital pentru întreținerea bunei stări de sănătate a dinților. Unii adulți pot crede că nu au nevoie de vizita la dentist în cazul în care nu se simt afectați de probleme ale cavității bucale sau dacă nu au carii. Chiar dacă o persoană care nu are nici o carie, medicul stomatolog poate face o curățenie profesională și poate aplica un tratament cu fluor. Fluorura ajută la întărirea smalțului dentar al unei persoane, și acționează ca un strat protector pentru restul dintelui. În cazul în care smalțul dintelui este deteriorat, dintele este mai vulnerabil la carii în viitor.

Persoanele care beau frecvent băuturi acide și consumă alimente acide pot avea riscuri severe de daune apărute la nivelul smalțului. Între alimentele cu aciditate ridicată se includ cafeaua, sucul de portocale și sosul de roșii. Folosirea unui pai pentru consumul de băuturi acide poate fi de folos în procesul de consolidare a structurii dinților. Periajul cât mai curând posibil după consumul de alimente acide, grele, de asemenea, poate fi benefic. Întărirea smalțului dinților se poate face mai ușor în cazul în care o persoană își periază dinții de mai multe ori pe zi.

De asemenea, vă puteți proteja dinții lui prin practicarea unui stil de viață și alimentație corespunzător. În cazul în care dinții unei persoane sunt deja slăbiți sau deteriorați, aceștia vor fi afectați în continuare de obiceiuri precum ronțăirea capetelor de pixuri sau creioane sau deschiderea sticlelor cu gura. De asemenea, cu toții ar trebui să consumăm alimente ca nuci, caramele sau alte paste lipicioase sau dulciuri cu consistență tare.

Sursa: WiseGeek

Lasă un Răspuns