Cele 10 motive reale pentru care ai nevoie de un aparat dentar (II)

Cele 10 motive reale pentru care ai nevoie de un aparat dentar (II)

Dacă unii au noroc în ceea ce priveşte aşezarea dinţilor în cavitatea bucală precum şi armonia oaselor maxilare ca suport al acestora, iar muşcătura este una corectă din punct de vedere ortodontontic, există și persoane care au fost ocolite de bunăvoinţa naturii şi care de multe ori îşi acoperă zâmbetul pentru a nu revela anumite imperfecţiuni, date de o aşezare necorespunzătoare a dinţilor prin spaţiere sau înghesuire sau de neconcordanţă dintre maxilar şi mandibulă, din cauza creşterii insufuciente ori a formei acestora.

Există, însă, și alte motive, care țin mai degrabă de sănătatea întregului organism care ne recomandă operațiile de ortodonție.

5. Aparatele dentare pot face să dispară durerile faciala, ale maxilarului, și durerile de gât

Pacienții care suferă de pe urma mușchilor faciali inflamați sau de pe urma obiceiului de a scrâșni dinții pot beneficia de o mușcătură mai bună, care va permite alinierea maxilarului.

4. Poziționarea corectă a dinților duce la o mai bună arhitectură osoasă și poziționare a maxilarelor, ceea ce determină menținerea sănătății orale

Nu contează doar aspectul exterior! În cazul în care dinții sunt strâmbi, osul care susține dintele poate fi la rândul lui, strâmb, ceea ce duce la apariția complicațiilor.

3. O mai bună digestie prin mestecarea mai eficientă a alimentelor în gură

Gura este responsabilă pentru prima etapă a digestiei hranei. Masticația necorespunzătoare a produselor alimentare în gură are efecte asupra întregului proces al absorbției de substanțe nutritive în corp.

2. Poziționarea corectă a maxilarului inferior în raport cu maxilarul superior

Iată analogia folosită adesea cu pacienții. Maxilarul este ca o ușă cu două balamale. Într-o gură ideală, este de dorit ca ușa să se poată deschide și închide lin și ușor, fără efort. Ușa care lovește tocul afectează și canaturile, iar închiderea acesteia nu se mai realizează corespunzător.

1. O mușcătură mai bună

Așadar, de ce este atât de importantă o mușcătură eficientă? Vezi toate cele de mai sus!
Aceasta este motivul pentru care au fost inventate ortodonția și aparatele dentare – nu neapărat pentru a vă oferi un zâmbet frumos, așa cum s-ar putea să fi considerat până acum, dar mai degrabă, pentru a îmbunătăți starea generală de sănătate și pentru a trăi fără durere!

Sursa: Ask The Dentist

Citește și: Cele 10 motive reale pentru care ai nevoie de un aparat dentar (I)

Lasă un Răspuns