Ce efecte au sarea și bicarbonatul de sodiu asupra dinților

Ce efecte au sarea și bicarbonatul de sodiu asupra dinților

Indiferent cât de echilibrat este stilul nostru de alimentaţie, incluzând alimente alcaline sau mese regulate, mediul acid se instalează în cavitatea bucală după fiecare masă.

Astfel, fumători sau nu, cu toţii ne confruntăm cu nevoia de albire a dinţilor la un moment dat. Chiar dacă efectuăm un periaj corect de minim două ori pe zi şi folosim şi alte produse de igienă dentară cum ar fi: guma de mestecat, ața dentară şi apa de gură – dinții noștri îşi vor pierde din strălucire şi vor avea nevoie de o îngrijire atentă, la un moment dat.

Cauzele externe care pot duce la modificarea culorii naturale a dinților sunt destul de bine cunoscute: consumul de cafea, băuturi carbogazoase și colorate de tip cola, tutun, vin roșu sau alimente puternic pigmentate, igiena deficitară, depunerile (placa dentara și tartrul), și chiar procesul de îmbătrânire.

Dintre cauzele interne care determină pătarea sau îngălbenirea dinților putem enumera: moștenirea genetică, aportul excesiv de fluorură în timpul formării dinților – în general până la vârsta de 5 ani – ceea ce le va conferi un aspect pătat, tratamentele cu antibiotic în timpul formării dinților, traumatismele dentare.

Cele mai cunoscute și ușor de utilizat ingrediente, care ser află la îndemâna tuturor și care au totodată proprietatea de a echilibra PH-ul sunt sarea şi bicarbonatul, şi cel puțin o dată pe săptămână acestea pot fi folosite pentru spălarea și albirea dinţilor.

Sarea are proprietăți deosebite de absorbție și periajul zilnic al dinţilor şi al limbii sau spălarea gurii cu o soluție de sare poate armoniza hiperaciditatea, reduce sângerările gingivale şi reduce parodontoza, cangrenele, și mirosul neplăcut, etc.

Bicarbonatul de sodiu este probabil unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru albirea dinţilor, fiind, de asemenea, un agent ce poate neutraliza PH-ul acid al cavității bucale. Pentru rezultate optime acesta trebuie utilizat o dată pe săptămână, după periajul normal de seară. La fiecare şase luni, ar trebui să facem un detartraj cu bicarbonat. De altfel, pastele de dinți care promit că albesc dantura au în compoziție bicarbonat de sodiu.

Lasă un Răspuns