Care sunt vitaminele esențiale pentru păstrarea dinților sănătoși

Care sunt vitaminele esențiale pentru păstrarea dinților sănătoși

Cariile, boala parodontală sau inflamațiile gingivale sunt doar câteva dintre afecțiunile care pot influența sănătatea cavității bucale. Acestea sunt adesea însoțite și de alte manifestări, cum ar fi apariția respirației urât mirositoare și sângerarea gingiilor în cazul folosirii aței dentare.

În cele mai multe cazuri, dezechilibrele resimțite la nivelul cavității bucale reprezintă o manifestare a unei alte afecțiuni sistemice, cum ar fi diabetul, anemia, deficitul de vitamine, leucemia, sau a altor boli ale funcției celulelor albe din sânge.

Totuși, există o serie de metode naturale care pot îmbunătăți starea generală a cavității bucale și ajută la menținerea echilibrului organismului.

–  vitamina A – ajută la menținerea salivei curate, contribuind la eliminarea bacteriilor neprietenoase.  De asemenea, este elementul esențial pentru întreținerea sănătății țesutului gingival. Mai multe detalii despre vitamina A aici o vitamina

– complexul de vitamine B (B2 – B3 – B12): previn aftele, respiraţia urât mirositoare şi alte iritaţii ce pot apărea la nivel bucal.

– vitamina C – deţine un rol important în prevenirea apariției gingivitei, contribuind la întreținerea sănătății și aspectului țesutului gingival.
– calciu – se regăseşte în dinţi şi maxilar, de fapt 99% din cantitatea totală de calciu din organismul nostru o regăsim în oase şi dinţi. Lipsa calciului distruge gingiile şi determină căderea dinţilor

vitamina D – este un element esențial al procesului de absorbție a calciului în oase.

– fluorul – ajută la formarea şi menţinerea smalţului dentar, și combate dezvoltarea necontrolată a mediului bacterian

– magneziul – contribuie la întărirea smalţului şi la prevenirea cariilor

– zincul – previne înmulţirea bacteriilor şi formarea plăcii dentare

Lasă un Răspuns