Care sunt cele mai bune sfaturi pentru întărirea smalțului dinților?

Care sunt cele mai bune sfaturi pentru întărirea smalțului dinților?

Dinții puternici sunt vitali pentru menținerea în cele mai bune condiții ale unei stări generale bune de sănătate a unei persoane. Dinții sensibili pot determina apariția cariilor, fisurarea sau pierderea înainte de vreme a acestora, apariția infecțiilor și a altor probleme de sănătate.

Fortifierea dinților se poate obține cel mai ușor prin modificări ale stilului de viață de zi cu zi. Unele dintre cele mai bune sfaturi pentru întărirea dinților includ vizitele regulate la dentist, evitarea alimentelor acide și curățarea dinților de mai multe ori pe zi.

Consultarea dentistului de două ori pe an este vitală pentru buna sănătate a cavității orale. Unii adulți ar putea crede că nu au nevoie de vizitele la dentist dacă nu prezintă carii dentare. Chiar dacă o persoană nu are nicio carie, medicul dentist poate efectua o curățare profesională și poate aplica un tratament cu fluor. Fluorura ajută la consolidarea smalțului dinților unei persoane și acționează ca un strat protector pentru restul dintelui. Dacă smalțul dintelui este o deteriorat, dintele este mai vulnerabil la carii în viitor.

Persoanele care beau frecvent băuturi acide și consumă alimente acide pot avea risc de leziuni severe ale smalțului dentar. Alimentele cu aciditate ridicată includ cafeaua, sucul de portocale și sosul de roșii. Folosirea unui pai pentru a bea băuturile acide poate minimiza efectele distructive ale acidității asupra smalțului dentar. Periajul cât mai curând posibil după consumul de alimente acide poate fi, de asemenea, benefic, dar nu efectuați perierea dinților în primele 20 de minute după consumul acestor alimente. Smalțul deteriorat al dinților poate face incomod pentru o persoană consumul alimentelor reci ca gheața și extrem de fierbinți.

De asemenea, pentru a reduce aciditatea, consumați după fiecare masă alune ori brânză. Pentru a întări smalțul dinților, dar și pentru a combate acțiunea bacteriilor, se recomandă să beți regulat ceaiuri bogate în fluor și tanin sau să consumați struguri ori gutui.

Puteți, de asemenea, încerca masarea regulată a gingiilor cu bicarbonat de sodiu care reduce aciditatea și albește smalțul, însă nu îl folosiți mai des de două ori pe săptămână.

Sursa: WiseGeek

carton-stoma-animat-20-01-16

Lasă un Răspuns