Care sunt cele mai bune sfaturi pentru curățarea dinților?

Care sunt cele mai bune sfaturi pentru curățarea dinților?

O bună igienă orală este cea mai bună modalitate de a ne asigura că dinții se mențin puternici și sănătoși. Curățarea regulară a dinților este una dintre modalitățile principale menținere a sănătății cavității bucale și aspectului frumos al dinților. Urmând câteva reguli simple, putem evita cu toții atât apariția cariilor dentare, cât și pierderea dinților.

Curățarea dinților poate fi realizată în condiții oprime prin utilizarea unui periuțe de dinți și a unei paste de dinți care conține fluorură. În primul rând, este importată utilizarea unei periuțe de dinți cu peri moi. Evitați periile cu peri duri, deoarece acestea pot deteriora dinții și gingiile. Curățarea corespunzătoare a dinților implică periajul acestora de cel puțin două ori pe zi. În caz contrar, nerespectarea acestui obicei poate provoca acumularea de tartru pe suprafața dinților.

Curățarea dinților cu o periuță implică menținerea acesteia la un unghi de 45 de grade în apropierea gingiilor și periajul dinților ușor în sus și în jos. De asemenea, trebuiesc curățate toate suprafețele dentare, inclusiv secțiunile interioare și exterioare. Perierea ar trebui efectuată timp de aproximativ două sau trei minute.

Deși o periuță de dinți și pastă de dinți sunt necesare pentru curățarea dinților, aceste elemente nu sunt singurele măsuri necesare pentru a ne bucura dinți curați și sănătoși. Ața dentară este un alt instrument important folosit pentru a menține dinții în stare bună. Dacă nu utilizați zilnic ață dentară, particulele alimentare pot rămâne foarte mult timp între dinți. Formarea tartrului ca rezultat al descompunerii resturilor alimentare din spațiile inter-dentare duce, în cele din urmă, la apariția cariilor dentare.

Curățarea dinților presupune, de asemenea, respectarea unui alt aspect al igienei dentare. Vizitarea dentistului la fiecare șase luni, este o componentă esențială a modului în care îngrijim sănătatea dentară. În plus față de realizarea unui examen dentar, medicul dentist poate executa, de asemenea, profesională a dinților. În timpul unei operațiuni profesioniste de curățare a dinților, profesionistul dentar folosește o racletă, echipamente cu ultrasunete și alte instrumente dentare.

Sursa: Wise Geek

carton-stomatologie-valcea-03-02-16

Lasă un Răspuns