Care sunt cauzele eroziunii smalțului dentar?

Care sunt cauzele eroziunii smalțului dentar?

Există mai mulți factori care contribuie la eroziunea smalțului dentar, inclusiv insuficiența calciului în dietă și traumele fizice apărute în regiunea gurii și a maxilarului.

Eroziunea smalțului dentar poate fi, de asemenea, cauzată de boli ereditare. Cantitățile insuficiente de fluor pot provoca, de asemenea, eroziunea smalțului dentar. Dieta poate fi, de asemenea, un factor într-o oarecare măsură.

Smalțul dinților poate fi erodat prin folosirea unui tip prea aspru de periuță de dinți. Chiar și o tehnică improprie de periaj poate duce la probleme ale smalțului dentar. Atunci când se folosește o periuță de dinți cu peri foarte duri și rigizi, asperitatea nailonului poate provoca o frecare excesivă a suprafeței dinților.

Adulții și copii care au trecut de etapa dinților de lapte ar trebui să folosească o pastă de dinți cu fluorură, deoarece acesta va consolida și proteja smalțul dentar. Lipsa de fluor este una din cauzele principale ale distrugerii smalțului la adulți. Tratarea dinților cu fluorură, va determina, de asemenea, formarea unei bariere ce poate proteja împotriva cariilor dentare, de asemenea.

Persoanele fizice care folosesc în mod constant pastele de dinți abrazive dure pot observa, de asemenea, erodarea smalțului. În cazul în care se folosește o pastă de dinți pentru albirea dinților, aceasta nu ar trebui efectuată în mod constant cu excepția cazului în care pasta de dinți este concepută în mod specific pentru a fi non-abrazivă și blândă.

Distrugerea smalțului poate fi uneori atribuită dietei, mai ales în cazul în care se consumă constant fructe bogate în acid. Multe băuturi, în special băuturile carbogazoase, pot contribui, de asemenea, la accentuarea acestei probleme.

Cu toate că nu este necesară eliminarea completă a acestor alimente din dietă, este indicat să fie consumate în cantități moderate pentru a ajuta la contracararea efectelor.

Pentru mulți indivizi, ereditatea determină structura, rezistența, și starea generală de sănătate a dinților. În astfel de cazuri, poate fi important să se evite tratamentul abuziv al dinților.

Sursa: WiseGeek

Lasă un Răspuns