Care este durata de viață a fațetelor dentare

Care este durata de viață a fațetelor dentare

Spre deosebire de părerea comună despre fațetele dentare, acestea nu dăunează dinților, și nici nu determină distrugerea acestora. Mai mult, acestea pot fi reînnoite atunci când se dorește fără nici o problemă, mai ales dacă persoana care le poartă asigură o bună îngrijire orală și un periaj corespunzător.

De ce sunt fațetele estetice

Atunci când țesuturile dentare reflectă lumina, fiecare dinte contribuie la realizarea acestui efect, în funcție de densitatea straturilor care îl compun (smalț, dentină). Fațetele imită indicele de reflexie al dinților reali.

Cum sunt adăugate fațetele dentare

Stratul smalțului dentar arată ca un fagure de miere. Medicul dentist golește spațiile existente în fagure cu o soluție specială care acționează la nivel microscopic și introduce un adeziv, care seamănă cu fața naturală a dinților, în aceste spații ca un fagure.

Atunci când sunt corect lipite pe dinți cu adeziv, fațetele acționează exact ca aceștia. Cu toate acestea, rezistența lor nu se poate compara cu cea a dinților naturali. Fațetele sunt ușor de deteriorat atunci când încercăm să spargem nuci cu dinții, sau le testăm limitele cu alte alimente corozive sau dure.

Afectează fațetele structura naturală a dinților?

Principiile de aderență ale fațetelor sunt aceleași cu cele ale aparatului ortodontic. Dacă dinții rămân intacți atunci când acesteasunt aplicate, smalțul va fi neschimbat, atunci când fațetele sunt eliminate. În plus, având în vedere că fațetele pot elimina problemele de sensibilitate în golurile dintre dinții rari, sau după ce un dinte sau doi au fost îndepărtați, putem considera că acestea sunt de fapt benefice. Un alt avantaj al aplicării lor este capacitatea de a asigura un aspect plăcut vizual, fără a afecta dinții reali.

Pot fațetele rezista toată viața?

Așa cum este cazul cu orice altă lucrare de restaurare dentară, fațetele se pot uza. În general, acestea au o durată de utilizare între 5-10 ani. Controalele regulate la dentist o dată la 6 luni le pot face să dureze mai mult. Pastele de dinți abrazive pot afecta fațetele.

Sursa: TreatmentAbroad

Lasă un Răspuns