Când ajung copiii să aibă toți dinții de adult?

Când ajung copiii să aibă toți dinții de adult?

Dantura umană este compusă din 32 de dinți permanenți sau adulți. Cu excepția celui de al treilea molar, care apare la distanță de câțiva ani unul față de celălalt, cei mai mulți astfel de dinți străpung țesutul gingiilor până la vârsta la care copilul împlinește 13 ani. Așa cum se întâmplă în perioada acestei tranziții, îngrijirea dentară corespunzătoare este extrem de importantă, și mulți copii trebuie să fie atenți la ce și cum mănâncă.

Ce trebuie să știm în general

De obicei, copiilor le ies primii dinți de adult în aceeași ordine în care au apărut cei de lapte. Aceștia apar, de obicei, din față spre spate, cu excepția primilor molari, și, în general, cei de pe maxilarul inferior tind să apară doar cu puțin înaintea omologilor lor de pe maxilarul superior.

Ordinea schimbării dinților

Incisivii centrali sunt de obicei primii dinți care apar. Acest proces are loc în jurul vârstei de șase sau șapte ani în mod obișnuit, și în cele mai multe cazuri, cei inferiori apar primii. În același timp, pe măsură ce cavitatea bucală se dezvoltă în diemnsiune, apare loc pentru primii dinți molari, care erup adesea la vârste cuprinse între șase și opt ani.

După primii molari și incisivii centrali vin incisivii laterali. Copiii pierd, de obicei, pe cei inferiori la vârsta șapte sau opt ani, proces urmat de căderea celor superiori de fețe aproximativ un an mai târziu. Caninii inferiori apar la aproximativ nouă sau 10 ani, de asemenea, urmați de primii premolari superiori, între 10 și 11 ani.

Următorii dinți care erup sunt cei doi molari, care apar în general atunci când copiii ajung la vârsta de 11 – 13 ani. Setul inferior apare, de obicei, primul. După aceasta, procesul de apariție a dinților ia o pauză. Copiii mai primesc al treilea set de molari între 17 și 21 de ani.

Sursa: Wise Geek

carton-stoma-nou1

Lasă un Răspuns