„Bicarbonatul de sodiu albește dinții” – mit sau realitate?

„Bicarbonatul de sodiu albește dinții” – mit sau realitate?

Bicarbonatul de sodiu este un produs de uz casnic obișnuit, care are multe utilizări în igienizarea casei, de la eliminarea mirosurilor covoarelor până la curățarea anumitor tipuri de pete. Acum, bicarbonatul de sodiu pot fi regăsit în compoziția multor paste de dinți și produse de albire. Folosirea acestuia pentru îndepărtarea petelor de pe dinți este o practică obișnuită. Dar, albește bicarbonatul de sodiu dinții, cu adevărat?

Produsul face o treabă excelentă pentru îndepărtarea petelor de pe anumite suprafețe, dar ar trebui să procedăm cu precauție atunci când îl folosim pentru albirea dinților, pentru a preveni deteriorarea smalțului acestora.  Spălarea dinților cu bicarbonat de sodiu nu reprezintă un pericol pentru dinți dacă nu faceți această operațiune mai des de o dată pe săptămână.

Motivul pentru care bicarbonatul de sodiu, cunoscut și sub denumirea de praf de copt este eficient la îndepărtarea petelor este conținutul său bogat în substanțe fin abrazive. Dacă, însă, doriți să curățați dinții de pete mai profunde, acesta s-ar putea să nu se dovedească foarte eficient întrucât acele substanțe nu acționează decât mecanic, la suprafața smalțului dentar.

Mai mult, dacă aveți aparate dentare care conțin adeziv ortodontic sau folosiți un aparat de îndreptare a dinților permanent, nu periați folosind bicarbonat de sodiu. Acesta va înmuia adezivul.

Cine nu ar dori un zâmbet frumos, luminos, lipsit de pete?Totuși pentru a obține acel zâmbet nu ar trebui să vă puneți sănătatea în pericol. Pentru alternative mai sigure de albire a dinților ar fi indicat să apelați la un medic stomatolog.

Sursa: NCBI

Lasă un Răspuns