Bacteriile se colectează în număr mai mare pe capetele periuțelor electrice de dinți

Bacteriile se colectează în număr mai mare pe capetele periuțelor electrice de dinți

Periuțele de dinți electrice par a fi cea mai bună alegere a momentului, potrivit unui studiu recent.

Universitatea din Texas Health Science Center de la Houston – Școala de Medicină Dentară a stabilit că periuțele de dinți cu ​​capete detașabile au reținut în mod semnificativ mai multe bacterii în comparație cu periuțele de dinți electrice cu cap solid. Nouă din cele 10 comparații au arătat că numărul organismelor microbiene au fost mai mici în grupul cu cap solid, în comparație cu cele din grupul periuțelor de dinți cu cap detașabil.

Participanții folosit pastă de dinți non-antimicrobiană și au continuat rutina folosirii aței dentare în timpul studiului. Ei nu au utilizat alte produse stomatologice.

Capetele de perie au fost expuse la cinci categorii de microorganisme orale, inclusiv cele (1) anaerobe și microorganisme facultative, (2), drojdie și mucegai, (3), streptococi orali și enterococi oral anaerobi, (4) Porphyromonas gingivalis și (5), specii de Fusobacterium.
În momentul de față, nu există nici un studiu documentat care afirmă definitiv că dezvoltarea bacteriilor pe periuțe de dinți duce la afectarea sistematică a sănății. Numeroase microorganisme, cu toate acestea, au fost puse în legătură cu bolile sistemice.

Analiza perilor periuțelor a evidențiat faptul că acestea pot conține inclusiv E.coli și stafilococ. Specialiștii au identificat mai multe surse de contaminare și au făcut unele recomandări pentru a le evita.

Una dintre primele surse de contaminare o reprezintă chiar bacteriile din gură. La acestea se adaugă cele din apa de la robinet, cele provenind de la alte periuțe și cele „proiectate” în urma tragerii apei de la toaletă.

Veste proastă și pentru cei care cred că periuțele pot fi protejate de microbi cu ajutorul căpăcelelor speciale din plastic. Acestea nu numai că nu oferă protecție, dar chiar ajută la multiplicarea microbilor. Căpăcelele mențin umiditatea, ceea ce favorizează înmulțirea microbilor.

Specialiștii recomandă folosirea pastelor de dinți care conțin triclosan. Periuțele de dinți nu trebuie puse lângă toalete și nici foarte aproape de alte periuțe.

Sursa: Dentistry Today

Lasă un Răspuns