Ar putea plombele să fie cauza distrugerii dinților?

Ar putea plombele să fie cauza distrugerii dinților?

Fac, într-adevăr plombele ravagii împotriva zâmbetului dvs. minunat? Sunteți absolut siguri că nu așa stau lucrurile?

Recent, s-au publicat numeroase știri conform cărora plombele ar putea produce mai multe neajunsuri danturii, conform cercetătorilor din Norvegia, care au dovedit că acestea pot face mai mult rău decât bine.

Peste 700 de persoane care au avut nevoie de plombe au participat la studiu, publicat în Jurnalul de Medicină Dentară. Pe parcursul a aproximativ cinci ani după procedurile de reparare a dinților cariați, stomatologii au monitorizat starea celorlalți dinți din apropierea celor tratați. Și ceea ce au descoperit este că mai mult de jumătate – 60 la sută – dintre voluntarii participanți la studiu au constatat apariția cariilor dentare la dinții învecinați, fie pe smalț (suprafața tare a unui dinte), fie la nivelul dentinei (țesutul găsit în interiorul unui dinte).

Dar nu renunțați încă la dentist. „Ceea ce am reținut în urma acestui studiu este că, într-adevăr, dentistul tratează numai neajunsurile produse de carie și nu reușește să trateze riscul la care este expus pacientul,” afirmă Wolff.

„Acest studiu constată că persoanele care au avut parte de tratament prin plombare înregistrează un risc foarte ridicat de apariție a cariilor chiar la dinții din vecinătatea acestora. Dar nu pentru că au avut de suferit de pe urma procedurilor, ci din cauză că starea de boală care a determinat apariția cariilor în primul rând, nu a fost îndepărtată.”

„Cercetătorii au observat că riscul de a dezvolta carii ulterioare a fost mai mare la pacienții cu igienă orală deficitară,” a declarat American Dental Association (ADA). „Motivul pentru care un dinte este plombat, se datorează, în primul rând, apariției cariilor. Dacă acel dinte cariat nu ar fi curățat și plombat, ar fi continuat să se degradeze, ar fi determinat apariția altor probleme de sănătate orală și ar fi putut fi, în cele din urmă, pierdut.”

Sursa: Yahoo.com

Lasă un Răspuns