Adevărul despre dinți: 10 sfaturi importante care vă vor ajuta să vă îngrijiți dinții – partea a-II-a

Adevărul despre dinți: 10 sfaturi importante care vă vor ajuta să vă îngrijiți dinții – partea a-II-a

Evitați gustările dintre mese – și atacurile acide

În ultimii 50 de ani nu numai ceea ce mâncăm s-a schimbat dramatic, dar, de asemenea, cât de des mâncăm, iar aceste noi obiceiuri au avut un impact important asupra sănătății dentare. După ce ați mâncat, gura devine acidă timp de aproximativ 40 de minute. Dacă serviți gustări în mod constant în timpul zilei, în loc de mese la intervale regulate, gura este cu 60 la sută mai acidă, ceea ce crește dramatic șansele de carii și boli gingivale. Așadar, ideea este de a reduce consumul de băuturi și gustări în timpul zilei.

Apa de gură cu castravete

Una din patru persoane suferă periodic de respirație urât mirositoare. Bacteriile sunt responsabile pentru halitoză, care apare îndeosebi atunci când gura se usucă. Apa de gură oferită de Mama Natură este la fel de eficace pe cât sunt produsele cumpărate de la magazin. Beți suficientă apă sau consumați legume fibroase, cu un conținut ridicat de apă, cum ar fi castraveții, țelina și morcovii.

NU vă temeți de dentist

Statisticile arată că milioane de oameni din întreaga lume nu au fost la dentist în ultimii zece ani. Mulți suferă de fobie dentară, dar fobiile și temerile pot fi abordate la orice vârstă.

Tratați zahărul ca pe un inamic

Feriți-vă de zaharurile ascunse și acizi și încercați să vă modificați dieta pentru a le reduce. Alegeți cerealele integrale în detrimentul celor îmbogățite cu adaos de zahăr, de exemplu, sau alegeți să consumați o portocală în loc de a bea un pahar de suc de portocale. De asemenea, beți ceai de mentă în loc de un ceai roșu de fructe, care este foarte bogat în acid. Și nu uitați să evitați sucul de lămâie care are aceleași niveluri de aciditate ca acidul din stomac!

Îngrijiți dinții copiilor

Dacă aveți copii mici, este vital să îi învățați cum să se spele pe dinți în mod corespunzător. Aproape 50.000 de persoane au ajuns la urgențe anul trecut, datorită cariilor dentare, dintre care jumătate au fost înregistrați în intervalul de vârstă de nouă până la cinci ani. O treime din copiii din Marea Britanie au dinții cariați și obiceiurile proaste de periaj au rolul lor special.

Cum să salvați un dinte

Dacă din nefericire ați scos un dinte, nu îl clătiți cu apă și nici nu îl înveliți într-un șervețel – veți ucide celulele fragile care îl pot ajuta să supraviețuiască. În schimb, curățați-l cu salivă, apoi așezați-l înapoi în alveola dentară – și ajungeți la dentist cât de repede puteți. Dacă nu se poate înlocui dintele în cavitate, conservați-l în lapte, care vă va ajuta să îl întrețineți în bune condiții câteva ore.

Sursa: Radio Times

Citește și: Adevărul despre dinți: 10 sfaturi importante care vă vor ajuta să vă îngrijiți dinții – partea I 

Lasă un Răspuns