6 metode naturale de albire a dinţilor

6 metode naturale de albire a dinţilor

În afară de vizitele regulate la stomatolog, pentru detartrare şi albire, poţi avea grijă şi acasă de dantura ta, prin metode 100% naturale. Iată câteva trucuri ce au rolul să-ţi facă dinţii să strălucească.

Suc de lămâie

Amestecă suc de lămâie şi apă în părţi egale şi clăteşte-ţi gura cu această apă de gură 100% naturală. Repetă de două ori pe săptămână, nu mai des, deoarece aciditatea lămâii poate ataca smalţul dinților!

Bicarbonat de sodiu

Are un gust neplăcut, dar este eficient în albirea dinţilor. Amestecă un praf de bicarbonat de sodiu în pasta de dinţi pe care o aplici apoi pe periuţă şi spală-te cu această compoziție. Vei putea observa rezultatele aproape imediat. Altă soluţie: diluează bicarbonat de sodiu în puţin suc de lămâie şi clăteşte-ţi gura cu acest amestec, după periajul cu pasta ta de dinţi obişnuită.

Sare grunjoasă

Foarte eficientă, sarea grunjoasă trebuie folosită însă cu mare grijă, din cauza cristalelor abrazive, care pot zgâria smalţul dinţilor şi irita gingiile. Pune puţină sare pe deget sau pe periuţă şi freacă dinţii uşor.

Oţet de mere şi ulei de măsline

Adaugă într-o linguriţă de oţet de mere câteva picături de ulei de măsline extravirgin. Înmoaie periuţa şi curăţă dinţii săptămânal – nu mai des, fiindcă aciditatea puternică a oţetului de mere poate afecta smalţul.

Căpşuni

Zdrobeşte câteva căpşuni şi curăţă dantura cu pasta astfel obţinută. Pulpa fructului albeşte, iar seminţele curăţă blând placa dentară, îndepărtând-o.

Alte fructe şi legume

Bogate în celuloză şi acizi, merele, morcovii, ţelina, broccoli, varza crudă, dar şi pătrunjelul curăţă dinţii şi împrospătează respiraţia. Iată încă un beneficiu al acestor legume, pe lângă faptul bine ştiut că sunt excelente pentru sănătate!

Sursa: Dr. Axe.com

Lasă un Răspuns