50 Alimente moi pe care le puteți consuma după extracția molarilor de minte

50 Alimente moi pe care le puteți consuma după extracția molarilor de minte

Orezul fiert, risotto și făina de porumb sunt alegeri foarte bune după operațiunile de chirurgie orală. Trebuie doar să vă asigurați că acestea nu sunt prea calde.

Alegerea produselor alimentare care îndeplinesc toate condițiile pentru a fi consumate în siguranță după îndepărtarea măselelor de minte sau după alte operațiuni de chirurgie orală poate fi destul de dificilă. Mâncarea trebuie să fie moale și ușor de mestecat, dar din moment ce vindecarea poate dura câteva zile, este extrem de important să nu ne limităm opțiunile de meniu.

Iată câteva alimente și lichide pe care le puteți consuma înainte de operație și după aceasta, în perioada de vindecare a țesutului gingival.

Alimente                           Preparare

Supă                                   Pui, came de vită, sau legume.
Prăjitură cu brânză         Vă puteţi bucura de dulciuri în timpul recuperării!
Brânză                                Moale sau topită.
Scoici                                  Moi si cremoase.
Sos de mere                       Mere fierte şi apoi transformate in piure. încercaţi acest piure cu caise sau piersici!
Avocado                             Piure simplu sau amestecat cu sare, lămâie, sau miere
Alimente pentru copii     Un piure perfect gata preparat!
Fasole şi Spaghetti           Fierte şi piure.
Banane                               Piure cu iaurt sau lapte.
Congee                                Fiert moale.
Cuscus / Gris                     Bine-fiert și servite dulci sau sărate.
Brânza de vaci                   Simplă sau amestecată cu legume moi.
Cremă de zahăr ars          La cuptor sau fiartă în Bain Mărie.
Sosuri-cremă                     Tzatziki, lebneh, de ceapă, hummus, şi guacamole
Ouă                                     Omletă sau fierte în apă.
Pește                                   Ton sau somon file.

înghetataÎngheţată                           De asemenea, iaurt congelat. Evitaţi nucile din compoziţie.
Jeleu                                   Suc Fructe proaspete stoarse sau legume.
Macaroane si brânză       Bine-fierte și moi.
Piure de cartofi                 Bine-amestecat fără cocoloaşe.
Fleică sau chiftele            Uşor mărunțite

orezFidea / Paste                     Paste mici, plate, care nu necesită mestecare.
Unt de arahide                  Arahide, migdale, sau caju. Bine-măcinate.
Fulgi de ovăz                     Amestecaţi cu miere, sirop, sau banană piure
Mămăligă Budincă           Simplă sau cu brânză şi smântână.
Ramen                                Cu legume fierte bine-sau carne
Risotto                                Bine-fiert.
Spumă                                 Mazăre / Fasole
Orez                                     Fierte foarte moale.

sherbertSherbert
Spanac                                Cremă sau piure. Creşte nivelul de fier pentru o vindecare mai rapidă.
Tocană
Dulciuri de patiserie        Produse de brutărie, brioşe sau prăjiturele

Sursa: Question Master

Lasă un Răspuns